ZLOČIN OVE HRVATICE JE ZGROZIO AMERIKU: Izbola muža pa ga dokrajčila bejzbol palicom!

Bila je uverena da joj je muž tajni agent koji planira da ubije nju i njenog sina. U plan su, prema njenom verovanju, bili upleteni CIA, FBI i italijanska mafija

  • 10

Slučaj koji je početkom prošle godine zgrozio američku javnost dobio je svoj stravičan epilog, kojem se niko nije nadao. Hrvatica Anka Miščević  oslobođena je krivice za brutalno ubistvo svog muža Željka jer je sud utvrdio da je u trenutku dok je nesrećnog supruga probadala nožem u prsa i mahnito ga udarala bezbolskom palicom po glavi bila neuračunljiva.

Hrvatica u Americi počinila masakr nad mužem

Gospođa Miščević (49), koja je sa suprugom živela u čikaškom predgrađu Lombardu, patila je od deluzija i paranoje te je bila uverena da Željko namerava da ubije nju i sina zbog čega ga je i napala, utvrdio je sudski veštak za psihijatriju Džon Murray, a s njim se složio sudac Liam Brennan.

- Bila je uverena da joj je muž tajni agent koji planira da ubije nju i njenog sina. U plan su, prema njenom verovanju, bili upleteni CIA, FBI i italijanska mafija. Od 2009. do 2013. zbog toga je zvala policiju u 13 navrata. Od 2011. do 2013. četiri je puta završila na psihijatriji. Dijagnostikovali su joj deluzijski poremećaj, prepisali su joj lekove, ali nije ih uzimala redovno - rekao je Murray.

- Ispunjavala je kriterijum prema kojem je spadala u kategoriju ludih osoba. Imala je ekstremne deluzije i paranoju - dodao je Marej, čije reči prenosi Dejli Herald.

Fotomontaža: Milena Đorđević, Telegraf Fotomontaža: Milena Đorđević, Telegraf

Miščevićeva je kobne noći 8. januara prošle godine upala s nožem i bejzbolskom palicom u spavaću sobu u svojoj porodičnoj kući. Željku je prvo zarila nož u prsa, ali ga nije ubila. On je uspeo da izvuče nož, nakon čega je pokušao da pozove 911, ali supruga ga je u tome sprečila udarivši ga nekoliko puta bejzbolskom palicom po glavi. Nesretnik je od težine povreda umro.

Gospođa Miščević na sud je u petak dovedena s psihijatrije, na koju je smeštena pre nekoliko meseci, nakon što je sud utvrdio da nije u stanju da prati proces. Bila je u plavom džemperu, a uz pomoć prevoditelja sudu je rekla da redovno pije dva leka.

- Iz dana u dan osećam kao da postajem ona stara Anka - rekla je.

Veštak Marej je potvrdio da joj se stanje poboljšalo, ali je napomenuo da veruje kako je i dalje mentalno bolesna. Iako je oslobođena optužbi za ubistvo, Miščević će krajem juna ponovno morati na sud, koji će utvrditi do kada bi trebala ostati na lečenju.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cod je cudo

    31. maj 2015 | 19:45

    Tipicna prava hrvatica..zlocin u genima..klanje i nakazenje je uza specijalnost hrvata i hrvatica...jednostavno , stim se radjaju..

  • Правда

    31. maj 2015 | 19:36

    То им је у крви , злочинци и свирепе убице без конкуренције

  • Liberalka

    31. maj 2015 | 20:37

    Pa da... kod nas se takve stvari ne desavaju. Gadi mi se od naseg laznog morala i spremnosti da se radujemo tudjoj nesreci i optuzujemo druge narode! Sirite ljubav a ne rat. Koristi, vjerujte mi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA