JEZIVO: Seku STOLETNE drvorede u Srbobranu, PTIĆI ispadaju iz GNEZDA! (FOTO) (VIDEO)

Bio je to jedini drvored u gradu, a odlukom lokalne vlasti, zbog rekonstrukcije trga, počela je njegova seča

  • 69

Društvene mreže preplavile su jezive slike iz Srbobrana čiji je Trg Republike osvanuo bez drvoreda, doskorašnjeg simbola ovog mesta!

Bio je to jedini drvored u gradu, a odlukom lokalne vlasti, zbog rekonstrukcije trga, počela je njegova seča.

Drvored je inače zasađen početkom prošlog veka, a prema rečima nekolicine stanovnika Srbobrana, slike ptića koji ispadaju iz gnezda sa drvoreda bile su  - jezive.

Prema ranijim najavama, tokom sutrašnjeg dana očekuje se završetak seče preostalih stabala.

Sudeći po ovim prizorima, u novom projektnom rešenju izgleda Trga Republike nije bilo mesta za ovaj simbol Srbobrana.

Prema rečima nadležnih iz opštine Srbobran, incident nije bio tako velikih razmera kako je na društvenim mrežama rašireno.

Printskrin: Youtube/Srbobran TV - Radio Srbobran Printskrin: Youtube/Srbobran TV - Radio Srbobran

- Ne znam ako ste vi videli da se to dešava, onda se dešava... Ako je snimak tačan onda šta da vam kažem drugo - objasnio nam je jedan od zaposlenih u opštini Srbobran, koji je želeo da ostane anoniman dodajući -  Ja nisam bio na licu mesta pa ne mogu da vam kažem ništa preciznije. Snimak palog ptića je možda odatle, možda i nije, a ako jeste strašno je. Žao mi je životinja.

Predsednik opštine Zoran Mladenović kaže da su stručnjaci Šumarskog fakulteta utvrdili da su stabla stara između 70 i 80 godina bolesna, i da zato postoji opasnost da grane, ili krošnje nanesu povrede prolaznicima.

Printskrin: Youtube/Srbobran TV - Radio Srbobran Printskrin: Youtube/Srbobran TV - Radio Srbobran

Mladenović je rekao Tanjugu da je opština dobila dva nalaza o zdravstvenom stanju stabala i da je preporučeno da se uklone, a što je opštinsko veće i odlučilo da se obavi uz obaveznu zamenu novim drvećem.

Prema njegovim rečima, drvored spolja izglada zdrav, ali je zbog nepravilnog rezanja grana došlo do bolesti u krošnjama i unutrašnjosti stabala, a što su utvrdil istručnjaci Šumarskog fakulteta.

On je rekao i da su već obezbeđene "kontejnerske sadnice", odnosno drveće staro nekoliko godina čija sadnja će, u sklopu rekonstrukcije početi 1. ili 2. jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dadbod

    1. jun 2015 | 11:52

    Nista nam nije sveto ! Sve sto su nekada nasi preci uradili i ostavili nam,sve to unistavaju skorojevici i ovi sa planina ?

  • Andjelija

    1. jun 2015 | 11:44

    JEEEEEZZZZZZIIIIIVVVVVVOOOOO! LOKALNA SAMOUPRAVA DALA PARE NEKOM BADZI I KONTROVERZNOM BIZNISMENU DA NAPRAVI TRG I STRPA PARE SEBI U DZEP! ZDRAVO DRVECE POSECI. STOGODISNJA STABLA KOJA SU PREDSTAVLJALA SIMBOL GRADA, LEPOTU! KO JE U OPSTE DAO DOZVOLU DA OVAJ GENOCID PRIRODE?! SRAMOTA!!!!!!

  • Nja

    1. jun 2015 | 14:35

    Kad poslednje drvo uvene, poslednja zivotinja ugine, poslednji gutljaj vode bude zagadjen, i kada nestane poslednji atom kiseonika shvaticete da ne mozete da jedete vas prokleti novac!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA