SRPSKA SRAMOTA: Smeće sa deponije ZATRPALO Frušku goru, od SMRADA ne može da se živi! (FOTO)

Nadležni kažu da deponiji tu nije mesto i da se preduzimaju mere kako bi se ona zatvorila i izmestila na drugo mesto

  • 8

Deponija koja se nalazi na magistralnom putu Ruma-Vrdnik, na par kilometara od Banje Vrdnik i ulaza u Nacionalni park Fruška gora, srcu vinogradarsko-voćarskog regiona koji pretenduje da propagira ekološki zdravu hranu, nije adekvatno ograđena.

Prema rečima stanovnika tog kraja, pri iole jačem vetru, smeće se raznosi po njivama i voćnjacima, i širi se nepodnošljivi smrad.

Kako bi istražila čitav slučaj, ekipa Telegrafa kontaktirala je upravnika šumske uprave Vrdnika gde su nam rekli da je deponija legalna.

- Ta deponija je legalna. Ona se nalazi desetak kilometara od Nacionalnog parka Fruška gora i nikako ne ugrožava životnu sredinu - objasnili su iz kancelarije šumske uprave Vrdnik upućujući nas na referenta za zaštititu životne sredine od koga smo dobili sledeći odgovor:

- Posle uklanjanja divlje deponije koja je bila na putu Ruma-Vrdnik (raskrsnica na putu Irig-Ruma-Vrdnik) određena je privremena lokacija deponije na kome se i sada nalazi. Nadali smo se otvaranju regionalne deponije u Inđiji i odlaganju otpada iz iriške opštine na njoj. Preduzimaju se mere kako bi se ova deponija zatvorila - kaže Ivica Rušpaj, referent za zaštitu životne sredine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kakav utisak ostavlja ta slika smetlišta i razbacanog smeća na posetioce nacionalnog parka i banjskog lečilista možemo samo da pretpostavimo.

Najčudnije od svega jeste to što su najveći protivnici zatvaranja deponije, upravo oni kojima bi to trebalo najviše da smeta (rukovodstvo MZ Vrdnik). A glavni izgovor im je, saznajemo, da nemaju dovoljno goriva za komunalna vozila koja bi svo smeće iz Vrdnika odvozila na par kilometara dalje do uređene deponije u Irigu ili Rumi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fric RU9

    1. jun 2015 | 18:00

    Kad ideš na izlet na Vencu ti traže da platiš eko taksu 200din ?Gde idu pare a smeća na sve strane.

  • Mitar

    1. jun 2015 | 18:39

    Jos malo pa ce cela srbija da bude u smece nije ova jedina deponija i haoss.

  • Djosa

    1. jun 2015 | 18:11

    Neznaju nasi uzeti pare, treba se pravit deponija smeca gde ce sagorevati smece. Tako bi mogli da koriste tu temperaturu za grejanje, naravno to naplatit i isto naplatit smece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA