CRNOGORCI PREDVODE POKOLJE DŽIHADISTA: Braća iz Plava komandanti jedinica Islamske države!

Crnogorski državljani Džemal i Kenan Canović već neko vreme ratuju u Siriji na strani džihadista, a njihov Saborac Omar Redžepović preko Fejsbuka je zapretio Americi, ali i svetu

  • 87

Sve više Crnogoraca priključuje se ekstremistima Islamske države u njihovim pohodima u Siriji i Iraku. Podgorički mediji navode da su braća Canović iz Plava čak i komandanti ozloglašenih džihadista.

DŽIHADISTI OTELI ČAK 500 DECE: Iskoristiće ih za terorističke napade i isprati im mozak!

Reč je o Džemalu Canoviću koji je promenio ime u Ahmed Tarik i njegovom bratu Kenanu. U Siriji ratuje i Omar Redžepović koji je na Fejsbuk postavio slike sa ratišta i komentare. Među poslednjim objavama je i fotografija na kojoj piše "Šaljem ovu poruku Americi i svetu" a na njoj piše:

- Onaj ko za zaštitnika uzme Alaha i poslanika Njegova i vernike - pa, Alahova strana će svakako pobediti - napisao je Redžepović.

Podgorički "Dan" piše da je Kenan Canović, čiji su sinovi i ćerka u Siriji, vlasnik "Interkema", firme za proizvodnju i promet robe.

Foto: Tanjug/AP/Raqqa Media Center Foto: Tanjug/AP/Raqqa Media Center

Prema posledjim informacijama, Džemal Canović je i dalje u Siriji, dok nema podataka gde se sada nalazi njegov brat Kenan.

Inaće na Fejsbuku se među prijateljima Ahmeda Takira, odnosno Džemala Canovića nalazi i Damir Slaković, takođe član islamske države, koji je nedavno preko Interneta poslao poruku svojim sugrađanima:

- Dolazimo i nećemo imati milosti prema vama - izričit je Slaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crnogorac-musliman

    2. jun 2015 | 00:46

    Znamo dobro ko je vas i nas brat. Brat je onaj ko je dobar covjek, moj brat ne moze biti terorista, nebitno koje vjere da je. Ne treba da ih je sramota zbog ovog brukanja porodice,(brace-vas)zemlje i nacije. Brukaju sebe, a ne nas. Jer oni nisu nasi cim su takvi. Niti su moji crnogorci niti su vasa braca, vec gamad popisanih gaca.

  • Ccc

    2. jun 2015 | 00:26

    Lako je nenaoruzane decu i zenu ubijat a da dode saj zandarmerija bezali bi ko zeci...a bradu obojili u sivo i svi bi hteli biti deda mrazovi

  • Sisi

    2. jun 2015 | 00:46

    Ko sa gjavolom tikve sadi tikve mu se o glavu obijaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA