DECA IZ BOSNE RATUJU ZA ISLAMSKU DRŽAVU: Uče molitve pored automatskog oružja i zastave terorista!

Nije poznato o čijoj se deci radi, ali po snimku se može zaključiti da deca nisu sa Bliskog istoka, već sa prostora Balkana. U Siriju je do sada otišlo više takvih porodica iz BiH i Sandžaka

  • 13

Sirijska televizijska stanica "Al Hajat" objavila je snimak dece mudžahedina iz BiH i Sandžaka u Siriji, koja pred kamerama uče molitve pored automatskog oružja i zastave terorističke organizacije Islamska država.

VRIŠTAO SAM OD BOLOVA, A ONI SU ME JOŠ VIŠE MUČILI: Jezivi snimak dečaka (14) koji je bio zarobljenik! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Radi se o deci islamista koji su sa svojim porodicama otišli u džihad u Siriju poslije poziva lidera Islamske države Al Bagdadija, koji je sve pripadnike islamske vere pozvao da se presele u Islamsku državu.

Nije poznato o čijoj se deci radi, ali po snimku se može zaključiti da deca nisu sa Bliskog istoka, već sa prostora Balkana. U Siriju je do sada otišlo više takvih porodica iz BiH i Sandžaka.

Profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu Darko Trifunović kaže da su na snimku deca balkanskih musliman iz BiH i Raške koji su otišli u rat u Siriju.

- Strašno je što već 20 godina na ovom prostoru postoji mehanizam manipulisanja našom decom. Na internetu postoje snimci dece od četiri-pet godina koja su u BiH dovođena u kamp odreda "El mudžahedin". Ta deca danas imaju 17, 20 godina, šta je sa njima, gde su oni - pita Trifunović.

On kaže da su ključna pitanja ko danas regrutuje decu i odvodi ih u Siriju i zašto se ne spreči zloupotreba te dece.

(Telegraf.rs / Izvor: glassrpske.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac

    2. jun 2015 | 11:17

    Ma neka ih. Trebali bih svi otici. Pa da Bosna, Srbija Crna Gora budu mirna.

  • Комуниста

    2. jun 2015 | 12:35

    А њихове баке и деке ишли на радне акције носили фармерке, слушали Смак и Дугмиће.

  • GORKI

    2. jun 2015 | 12:11

    OVO JE ZAISTA BOLESNO. DECU UČE MRŽNJI . STVARAJU BUDUĆE GENERACIJE BOLESNIH I RAZGRADJENIH UMOVA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA