HRVATICU SILOVALI MIKSEROM: Stravični detalji najmonstruoznijeg zločina na Balkanu!

Užasan zločin koji se dogodio 2012. godine u hrvatskom mestu Podstran jedan je od najjezivijih slučajeva silovanja u čitavom regionu. Suđenje optuženom za ovaj zločin i dalje je u toku

  • 6

Stravičan zločin koji se 2012. godine dogodio u hrvatskom mestu Podstran, kada je student R. Š. gotovo ubio dvadesetogodišnju devojku brutalno je silujući, i dalje potresa čitav region. Student R. Š. je uhapšen nakon zločina, a i posle više od dve godine od zločina, presuda za ovaj svirepi čin i dalje nije doneta.

BRUTALNO: Devojka u Splitu silovana mikserom?

Ove nedelje su se u nastavku suđenja studentu R. Š. (23) suočili splitski i zagrebački veštaci. Oni nisu uspeli da se usaglase u mišljenjima da li su devojci teške povrede nanete rukom ili mehaničkim sredstvom - tačnije mikserom.

Podsetimo, devojci su povrede nanete dok je bila sama sa R. Š., a u kuću je naknadno stiglo još mladića i devojaka. Nakon što je uhapšen, kod R. Š. je izmereno 1,44 promila alkohola u krvi i u odbrani je tvrdio da je odnos s devojkom bio dobrovoljan.

Žrtva, kojoj je hitnom lekarskom intervencijom spasen život, ne seća se šta se dogodilo. Trenutno je u optužnici navedeno kako je R. Š. počinio pokušaj ubistva i obljubu bez pristanka. Krivično delo pokušaja ubistva stavljeno mu je na teret nakon što su trojica splitskih veštaka utvrdila da su povrede devojci nanete mehaničkim sredstvom.

Foto: ilustracija / Profimedia Foto: ilustracija / Profimedia

Međutim, tokom postupka sprovedeno je još jedno veštačenje i naloženo je Medicinskom fakultetu u Zagrebu, s kojeg je stigao nalaz kako je malo verovatno da su povrede nanete mehaničkim rotirajućim sredstvom, odnosno mikserom. Prema zagrebačkim veštacima, povrede su verovatno nanete rukom.

Isti takav nalaz napravili su i veštaci s Medicinskog fakulteta u Rijeci. To veštačenje sprovedeno je na zahtev odbrane i plaćeno je u privatnom aranžmanu i ne koristi se kao dokaz. Splitski i zagrebački veštaci pozvani su na ročište kako bi pokušali da usuglase mišljenja radi donošenja odluke o krivici.

Ako bi se s velikom verovatnoćom utvrdilo da su ozlede nanete rukom, onda će biti teško da se održi optužnica za pokušaj ubistva.

Za nanošenje teških telesnih povreda sa trajnim posledicama predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora, za pokušaj ubistva od pet do 15 godina zatvora, a za obljubu bez pristanka od jedne do deset godina.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila...3, ,

    2. jun 2015 | 16:07

    Zlikovac na vesala sa njime! I nemoj te da spominjete rat i ovo ono! Ovo je stvarnost prisutna svugde , nema veze sa nacijom, monstrum na vesala!

  • pazarac

    2. jun 2015 | 11:04

    hrvati vole da posećuju portale u Srbiji...baš me zanima šta će sad da se piše..ovo nije prva priča o silovanjima (koja su inače gnusna) ali pomoću predmeta (da bi ta gnusnost bila još jača)...kada dete muči mačku,šta mislite u kom pravcu će ići njegov život ..e,a sda,zamislite mladu državu koja počinje sa radom ubistvima,ali ne samo prema odraslim osobama,već i prema deci ..maljem...kako li će se ta država razvijati dalje i kako će njeni stanovnici da se ponašaju....

  • Marija

    2. jun 2015 | 15:23

    Bilo tko da je to ucinio nebitno o vjeri, nacionalnosti ili nekoj drugoj podjeli je bolesno stvorenje (ne mogu reci ni da je zivotinja jer nebi vrijedjala zivotinje, one to sigurno nebi naprvile)grozno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA