ZBOG VRUĆINE OD 48 STEPENI: Umrlo 2.330 ljudi

Pakleni talas u Indiji ne posustaje, broj žrtava iz dana u dan je sve veći, monsunske kiše se očekuju tek od petka

  • 0

Najmanje 2.330 osoba stradalo je u talasu vrućine koji je pogodio Indiju, a u nekim gradovima zabeležene su temperature i do 48 stepeni Celzijusa. Najteže je pogođena savezna država Indije Andra Pradeš, u kojoj su u poslednjih 24 časa preminule 42 osobe, od ukupnih 1.719.

U susednoj državi Telangana preminulo je najmanje 585 osoba dok je u Odiši zabeleženo 26 smrtnih slučajeva. U nekim gradovima prošle nedelje su zabeležene temperature i do 48 stepena Celzijusa. U proteklim danima je primetno zahlađenje, a zvaničnici sada pokušavaju da utvrde koliki je tačno osoba preminulo od posledica vrućine.

U INDIJI SE TOPI ASFALT: Jeziva fotografija obišla svet (FOTO) (VIDEO)

Najviša temperatura je juče zabeležena u Daltonganu u državi Džarkand i iznosila je 45,4 stepena Celzijusovih. Oluje su ohladile nekoliko oblasti u Indiji, uključujući priobalje Andre Pradeš. Monsunske kiše koje su, kako se očekivalo, trebalo da pogode južnu obalu države ipak neće pasti do petka.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA