BAJKERSKA BRAĆA: Moto-klub iz Tuzle traži pravdu za SRPSKE kolege koje su prebijene u Sarajevu!

- Svi članovi moto-klubova i istinski bajkeri nose časno i sa ponosom boje svog kluba, svoga grada i države i za njih ne postoje granice, niti su opterećeni politikom, nacionalizmom ili religijom. Oni poštuju samo jedan kod, bajkerski kod, u kome su svi bajkeri deo porodice i dišu kao jedan, bez obzira na nacionalnost ili versku pripadnost - navedeno je, između ostalog, u pismu tuzlanskih bajkera

  • 30

Udruženje "Moto klub Tuzla" uputilo je danas pismo Ministrastvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ministru Predragu Kurtešu sa zahtevom da se postupi po zakonu u vezi s napadom na bajkere iz Čačaka, tokom vikenda u Sarajevu.

DIVLJACI U SARAJEVU HTELI DA ZAKOLJU SRBE! 20 mladića NOŽEVIMA jurilo srpske bajkere zbog GRBA SRBIJE na majici!

U pismu koje prenosi "Dnevni avaz" Udruženje zahteva da se procesuiraju odgovorni kao i da se sarajevska policija oglasi o detaljima napada, uz pitanje da "ako nije, zašto nije primljena prijava i napravljen zapisnik policije na licu mesta".

U pismu je navedeno da ovaj "čin vandalizma" ako se ne sankcioniše dovodi sve bajkere koji putuju po svetu u opasan položaj i "to ne od strane naših domaćina niti bilo kojeg bajkera, nego od istih takvih vandala...".

- Svi članovi moto-klubova i istinski bajkeri nose časno i sa ponosom boje svog kluba, svoga grada i države i za njih ne postoje granice, niti su opterećeni politikom, nacionalizmom ili religijom. Oni poštuju samo jedan kod, bajkerski kod, u kome su svi bajkeri deo porodice i dišu kao jedan, bez obzira na nacionalnost ili versku pripadnost - navedeno je, između ostalog, u pismu tuzlanskih bajkera.

Printskrin: YouTube/RTV SLON Tuzla - zvanični kanal Printskrin: YouTube/RTV SLON Tuzla - zvanični kanal

Petorica motociklista iz Čačka prijavila su u subotu, 30. maja, Policijskoj stanici Pale da ih je u Sarajevu pretukla grupa od najmanje 20 mladića i tvrde da su ih, nakon incidenta, kantonalni policajci samo ispratili do entitetske linije.

- Mi smo na odeći imali obeležja kluba, grb Čačka na leđima sa natpisom Čačak-Srbija, a napred je bila srpska zastava - objasnio je jedan od napadnutih motociklista Milan Stefanović, koji je bio i hospitalizovan, dodajući i da napadači nisu bili nikakvi navijači, kako tvrde federalni mediji, već "lokalci".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    2. jun 2015 | 18:00

    Па пљујте по мени!! Само изволите!! Од најбољег града сарајево је постало касаба, обична махала...... у тој махали данас доминирају они који умјесто ВЦ кажу хала, умјесто пофалићи они кажу похвалићи, умјесто полако они кажу полаХко, данас је то нормално а некада је свима нормалним то било ненормално и језиво и тачно се знало ко се "фрфља" тим фразама!!!!!! NEW PRIMITIVS у пуном облику и у правом смислу....... "није шега јаране"!

  • Невена

    2. jun 2015 | 15:41

    Тузла је најбољи град у федерацији,грађани других градова федерације могли би да се угледају на њих,а за КЦТ имам само похвале...

  • pedja

    2. jun 2015 | 17:03

    Veliki pozdrav bajkerskoj braci u Tuzli iz Banjaluke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA