• 30

BAJKERSKA BRAĆA: Moto-klub iz Tuzle traži pravdu za SRPSKE kolege koje su prebijene u Sarajevu!

- Svi članovi moto-klubova i istinski bajkeri nose časno i sa ponosom boje svog kluba, svoga grada i države i za njih ne postoje granice, niti su opterećeni politikom, nacionalizmom ili religijom. Oni poštuju samo jedan kod, bajkerski kod, u kome su svi bajkeri deo porodice i dišu kao jedan, bez obzira na nacionalnost ili versku pripadnost - navedeno je, između ostalog, u pismu tuzlanskih bajkera

  • 30

Udruženje "Moto klub Tuzla" uputilo je danas pismo Ministrastvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ministru Predragu Kurtešu sa zahtevom da se postupi po zakonu u vezi s napadom na bajkere iz Čačaka, tokom vikenda u Sarajevu.

DIVLJACI U SARAJEVU HTELI DA ZAKOLJU SRBE! 20 mladića NOŽEVIMA jurilo srpske bajkere zbog GRBA SRBIJE na majici!

U pismu koje prenosi "Dnevni avaz" Udruženje zahteva da se procesuiraju odgovorni kao i da se sarajevska policija oglasi o detaljima napada, uz pitanje da "ako nije, zašto nije primljena prijava i napravljen zapisnik policije na licu mesta".

U pismu je navedeno da ovaj "čin vandalizma" ako se ne sankcioniše dovodi sve bajkere koji putuju po svetu u opasan položaj i "to ne od strane naših domaćina niti bilo kojeg bajkera, nego od istih takvih vandala...".

- Svi članovi moto-klubova i istinski bajkeri nose časno i sa ponosom boje svog kluba, svoga grada i države i za njih ne postoje granice, niti su opterećeni politikom, nacionalizmom ili religijom. Oni poštuju samo jedan kod, bajkerski kod, u kome su svi bajkeri deo porodice i dišu kao jedan, bez obzira na nacionalnost ili versku pripadnost - navedeno je, između ostalog, u pismu tuzlanskih bajkera.

Printskrin: YouTube/RTV SLON Tuzla - zvanični kanal

Printskrin: YouTube/RTV SLON Tuzla - zvanični kanal

Petorica motociklista iz Čačka prijavila su u subotu, 30. maja, Policijskoj stanici Pale da ih je u Sarajevu pretukla grupa od najmanje 20 mladića i tvrde da su ih, nakon incidenta, kantonalni policajci samo ispratili do entitetske linije.

- Mi smo na odeći imali obeležja kluba, grb Čačka na leđima sa natpisom Čačak-Srbija, a napred je bila srpska zastava - objasnio je jedan od napadnutih motociklista Milan Stefanović, koji je bio i hospitalizovan, dodajući i da napadači nisu bili nikakvi navijači, kako tvrde federalni mediji, već "lokalci".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • TT

    Fino je videti i pročitati da se ljudi međusobno uvažavaju, pozdravljaju, pokušavaju pokazati više razumevanja jedni prema drugima isl. Neka svako voli svoju naciju, to je i normalno, ali ima još stvari i vrednosti u životu koje se vole i koje ljude povezuju. Bravo za motoriste kao i za sve razumne i dobronamerne ljude!

  • Bosna

    Zar iko normalan moze pravdati ove huligane?? Napasti nekog ko je ni kriv ni duzan dosao u Sa da bi se " provozao" na " tocku" je za muriju i resetke! Tu nema razgovora!! I ne pada mi napamet da ih pravdam! Ja ih se stidim!! Al takve stvari se nazalost svugdje desavaju! Nazalost!!!

  • Republika Srpska

    Svaka čast bajkerima . Da nam je bog dao da svi ovako razmišljamo

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima