HRVATSKA ŠTAMPA: Srbija izručuje Veljka Marića Hrvatskoj!

Marić je u Srbiji 2011. osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Petra Slijepčevića u Grubišinom Polju u septembru 1991.

  • 8

Apelacioni sud u Beogradu doneo je rešenje prema kojem se Veljku Mariću odobrava izručenje Hrvatskoj, što je potvrdio njegov advokat Đorđe Dozet, prenosi Večernji list.

Veljko Marić je oko 16 sati stigao je na granični prelaz Bajakovo. U toku je postupak izručenja Hrvatskoj. Srpska policija vrši primopredaju hrvatskoj policiji, prenosi HRT. Marić je predan hrvatskoj policiji i na putu je za Remetinec.

Apelacioni sud je preinačio rešenje Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu kojom je bila odbijena molba hrvatskog Ministarstva pravosuđa za premeštaj osuđenog u Hrvatsku radi daljeg izdržavanja kazne, rekla je Tanjugu sekretar Apelacionog suda Vesna Baratović. Ona je navela da je Apelacioni sud odlučivao o žalbi ministarstva pravosuđa Hrvatske na rešenje Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Tužilaštvo za ratne zločine je 19. aprila 2010. godine podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Marića, koji je dan ranije po nalogu Tužilaštva uhapšen u Dimitrovgradu na graničnom prelazu sa Bugarskom.

Ovo je čovek zbog koga Srbija neće ući u EU! Bar tako tvrde Hrvati!

Podsetimo, Veljko Marić osuđen je u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina.

Marić je osuđen jer je kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija - 77. samostalnog bataljona Grubišno Polje, prilikom akcije "čišćenja" sela Rastovac, 31. oktobra 1991. godine, uniformisan i naoružan ušao u kuću Petra Slijepčevića i u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, u prisustvu njegove supruge Ane.

SKANDALČINA! HRVATI UCENJUJU SRBE: Srbijo PUSTI našeg ratnog zločinca sa ROBIJE ili nema ništa od EU!

(Telegraf.rs/ Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Савица

    2. jun 2015 | 16:57

    ШТО НИСТЕ САЧЕКАЛИ И ЗАМЕНИЛИ ЗА КАПЕТАНА ДРАГАНА?

  • vrati se vojvodo

    2. jun 2015 | 16:16

    bravo srbi,jos jednom ste pokazali glupost i naivnost,dok nase hapse na sve strane,proteruju pevace,pljuju po srbima gde god stignu,turci na sandzaku vijore svoje zastave vi samo blejite kao ovce,svaka vam cast

  • PATRIOTA

    2. jun 2015 | 17:09

    TO SAMO U SRBIJI MOZE DA SE DOGODI USTASKOG KOLJACA OSUDJNOG DA ISPORUCE SAD CE TEK DA PLJUJE PO NAMA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA