TAČI DAJE NOVO IME MAKEDONIJI: Evo šta budući naziv države ne sme imati!

Tači je izjavio da će on i njegov kolega, lider DUI-a Ali Ahmeti evropskom komesaru Johanesu Hanu danas izaći sa jasnim stavom u vezi imena te države

  • 20

Lider Demokratske partije Albanaca Menduh Tači predložiće novo ime za Makedoniju koje neće, kako je rekao, sadržati slovenski perfiks niti sufiks.

PUTIN ZA MAKEDONCE: Situacija mora da se smiri!

Tači je izjavio da će on i njegov kolega, lider DUI-a Ali Ahmeti evropskom komesaru Johanesu Hanu danas izaći sa jasnim stavom u vezi imena te države, odnosno da novo ime ne sme da sadrži nikakav, kako je rekao, slovenski perfiks niti sufiks.

On je kazao da Ahmeti i on smatraju da Makedonija treba da promeni ime s tim da novo ime ne sme da nikakav "slovenski" prefiks niti sufiks kako bi ušla u NATO.

Tači tvrdi da ostavka troje funkcionera VMRO, Saša Mijalkova, Gordane Jankulovske i Mileta Janakievskog, nisu posledica događaja u Kumanovu, 9. maja. Upitan zašto nijednom nije otišao u Kumanovo od sukoba terorista sa makedonskim bezbebdnosnim snagama, Tači je rekao:

Foto: Foter/Flickr/Wayan Vota Foto: Foter/Flickr/Wayan Vota

-Nisam hteo da postupim kao (lider SDSM Zoran) Zaev koga je dočekalo 200 ljudi. Da sam ja tamo otišao, mene bi dočekalo 5.000 tamošnjih stanovnika - ističe Tači.

Inače, u Skoplju još nisu završeni jutros započeti razgovori komesara Hana sa predstavnicima četiri najuticajnije makedonske partije - vladajuće VMRO-DPMNE premijera Nikole Gruevskog i partije Albanaca DUI Ali Ahmetija i opozicionih SDSM Zorana Zaeva i partije Albanaca DPA Menduha Tačija.

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.C.

    2. jun 2015 | 21:50

    Koja smelost da zahteva drugoj zemlji da promeni ime. Strasno sta cemo sve cuti.Bolje bi bilo da se brine o kriminalu i o ratnim zlocincima

  • Ronac

    2. jun 2015 | 23:15

    Jooj kako se prave važni. Ali odzvoniće i njima jednog dana.

  • Krile

    2. jun 2015 | 22:57

    Neka priznaju sad šiptarima državu u makedoniji kao što su kosovo proznali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA