CRNA GORA PRAVI SVEMIRSKI BROD: Nije šala, očiju nam!

Osnivač društva je Vlada Crne Gore, a njegovo sedište će biti u Podgorici. Prema najavama crnogorskih medija, odbor direktora će imati pet članova

  • 21

Vlada Crne Gore pripremila je Odluku o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću "Nacionalni parkovi Crne Gore" čija će delatnost, između ostalog, biti izrada vazdušnih svemirskih letelica, keramičkih pločica, pogrebne delatnosti i proizvodnja borbenih vojnih vozila.

ISTINA JE TAMO NEGDE: Tesla je radio na revolucionarnom SVEMIRSKOM BRODU!

Osnivač društva je Vlada Crne Gore, a njegovo sedište će biti u Podgorici. Prema najavama crnogorskih medija, odbor direktora će imati pet članova, koje na predlog ministarstva nadležnog za poslove životne sredine imenuje i razrešava Vlada.

Zamišljeno je da tri člana odbora direktora budu imenovani iz reda naučnih i stručnih radnika, a dva člana iz reda stručnih lica zaposlenih u društvu, s tim da bi se članovi odbora direktora imenovali na period od četiri godine.

Ono što je nesvakidašnje su delatnosti novog poslovnog društva, koje su za Riplija. Osim što će se "Nacionalni parkovi Crne Gore" baviti pogrebnim uslugama, tu su i deltanosti frizerskih i kozmetičkih salona, popravka satova i nakita, kockanje i klađenje, delatnost vatrogasnih jedinica, usluge redovnog čišćenja zgrada, finansijskih i robnih berzi, ugradnja stolarije i malterisanje.

Osnovni kapital društva čini osnovni kapital Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, koje je registrovano kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici.

Društvo se finansira iz budžeta Crne Gore, naknada za korišćenje dobara nacionalnih parkova u skladu sa zakonom, donacija, kredita, drugih izvora u skladu sa zakonom.

(Telegraf.rs / Izvor: dan.co.me)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TT

    3. jun 2015 | 23:26

    Za koga ga prave, jel za Teletabise? Ima da se Tinki Vinki i družina vinu u njemu u visine ka sokolovi sivi, ojha. Al sve što je slatko traje kratko pa tako i taj crtani film.

  • TT

    4. jun 2015 | 09:09

    Sada je na potezu Holivud da snimi nastavak Zvezdanih staza i ovekoveči odiseju u kojoj Kapetan Milo jezdi svemirskim prostranstvima, galaksijama,svetovima i dimenzijama. Holivude na tebe je red! :) Samo ova svemirska letelica mora da ima ol-inkluziv tj i automatskoga pilota i ležaljku ili barem udobnu fotelju jer ko da hoda tom leteliciom ili sedi umesto da prilegne pa ležeći...

  • Vlada

    4. jun 2015 | 00:30

    Hahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA