SRBI OPET ŠVERCUJU HRANU: Evo gde građani Srbije masovno odlaze po jeftiniju šunku, kobasicu i kačkavalj!

Nakon smanjenja PDV-a cene hrane u Rumuniji biće za oko petinu niže nego u Srbiji, pa bi šverc namirnica iz ove zemlje mogao postati jako unosan

  • 11

Nakon smanjenja PDV-a cene hrane u Rumuniji biće za oko petinu niže nego u Srbiji, pa bi šverc namirnica iz ove zemlje mogao postati jako unosan, smatraju stručnjaci, a prenose Naše novine!

Vlasti u Rumuniji su smanjile porez na hranu i bezalkoholna pića za 15 odsto pa će se tako porez smanjiti sa 24 odsto na samo devet procenata. Inače cene pojedinih namirnica u Rumuniji su već niže nego u Srbiji, tako bi smatraju stručnjaci, Rumunija pored Mađarske mogla da postane nova šoping zona što se tiče hrane.

- Do sada su se Rumuni mogli videti u nekim pograničnim područijima kako kupuju hranu u Srbiji, jer su verovatno pojedine namirnice ovde jeftinije. Međutim, ovim sniženjem PDV-a cene će tamo drastično pasti, pa se može destiti da naši građani počnu da odlaze tamo po hranu, kao nekada što smo išli. Naši građani već sada organizovano idu u Temišvar i kupuju odeću i obuću koja je znatno jeftinija - kaže za ovaj list agrarni stručnjak Milan Prostran.

Foto: Flickr/trustypics Foto: Flickr/trustypics

CENE HRANE U SRBIJI / RUMUNIJI / MAĐARSKOJ:

- Šunka 900 / 820 / 500

- Kačkavalj 800 / 600 / 400

- Čajna kobasica 900 / 680 / 580

- Paštete 50 / 30 / 25

Čokolada 110 / 90 / 80

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strahinja

    4. jun 2015 | 08:20

    I treba, nasu ekonomiju i lopove trgovce tako naterati da smanjuju cene

  • Legija

    4. jun 2015 | 11:00

    Doodjite u Bjeljinu nije daleko,gorivo jeftinije plin kod nas dzabe tri puta jeftinji,ako ne i vise a i hrana

  • xy

    4. jun 2015 | 11:39

    Eto do čega su nas doveli političari! Ja se sećam u doba SFRJ rumuni i mađari bili beda sačuvaj bože! Na primorju crnogorskom i hrvatskom rumuni u to vreme prodavali svu opremu od ležaljki, šatora i svega ostalog da bi imali da se vrate kući, tako su radili svi do jednog samo čuješ edna črvena, dve črvene (tadašnjih 100 din)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA