KOMARCI U SRBIJI NIKADA OTROVNIJI: Ove krvopije terorisaće vas celo leto. Biće ih na MILIJARDE!

Najezda rečnih komaraca očekuje se narednih dana pored reka koje su imale visok vodostaj. Samo oko Dunava u Novom Sadu biće ih milijarde

  • 13

Najezda rečnih komaraca očekuje se narednih dana pored reka koje su imale visok vodostaj. Samo oko Dunava u Novom Sadu biće ih milijarde. Takođe velika najezda očekuje se u Beogradu i Pomoravlju. gde je vodostaj reka dostigao visok nivo.

- Rečne komarce ovih dana možemo očekivati pored reka koje se izlivaju ili pored bilo koje vode koja menja nivo u toku godine. To je zato što ženke rečnih komaraca polažu jaja na površini zemlje i kad god ih reka poplavi iz njih izađu larve - kaže za "Blic" Dušan Petrić sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

ČUVAJTE DECU OD UJEDA OVIH KRVOPIJA OTROVNIJI SU NEGO IKADA! Invazija Komaraca preti Srbiji!

Osim što su dosadni, ova vrsta komaraca može biti opasna po ljude jer prenose smrtonosne viruse kao što su Virus zapadnog Nila, od koga je prošle godine umrlo osmoro ljudi u Srbiji.

Kako da se resite komaraca

- Kućni komarci dostižu maksimalan broj u julu i avgustu. Ženka ovog komarca polaže jaja na površinu stajaće vode i to može biti bilo gde i tu avio-tretman nema mnogo koristi jer komarci ostaju u kućama, sobama i hrani se čovekovom krvlju - kaže Petrić.

Izujedali su vas komarci? Evo šta može da vam pomogne!

U Zavodu za biocide kažu da su na vreme krenuli sa prskanjem komaraca i da se već počelo sa uništavanjem larvi u priobalju ali i zaprašivanjem sa zemlje.

Tigrasti komarac

* KOMARCI U SRBIJI:

- Rečni komarac (Nisu opasni po čoveka, prva generacija izlegla se već u aprilu)

- Kućni komarac (Najopasniji je. Prenosi virus zapadnog Nila. Poplavljena područja pogoduju mu za razmnožavanje)

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    5. jun 2015 | 07:38

    Pa da ih je vlast prskala krajem marta početkom aprila i uništila larve ništa od toga nebi bilo....bitno je da prskaju pola otrov pola voda!!!!

  • Bozulex

    5. jun 2015 | 09:55

    Da neko nešto radi u o ovoj državi,sve bi bilo u redu. A ne samo da se slikaju i putuju po svetu. Naravno, mislim na ove što im je narod ukazao poverenje pa glasao za njih

  • Sava

    5. jun 2015 | 08:17

    Meni kuca puna komaraca,znaci osecam se kao u egiptu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA