NEPOZNATI VIRUS HARA HRVATSKOM: Svi povraćaju i imaju visoku temperaturu, sumnja se da je zbog VODE!

Misteriozni virus "pokosio" je meštane Vrgorca, mesta na jugu Hrvatske. Pacijenti imaju visoku temperaturu, dijareju i povraćaju. Sumnja se da je neispravna voda za piće glavni uzrok

  • 11

U hrvatskom mestu Vrgorcu pojavio se nepoznat virus zbog kojeg je više stotina ljudi završilo u Hitnoj pomoći. Pacijenti imaju problem sa povraćanjem, dijarejom i visokom temperaturom. Među obolelima ima i puno dece.

JEZIVA BOLEST STIŽE U SRBIJU? Na koži se pojavljuju bubuljice iz kojih izlaze vlakna kao crvi! (VIDEO)

- Evo, taman idem s Hitne, juče sam vodila jednog sina, danas drugog. Oba povraćaju non-stop, primili su infuziju i sad su bolje. Dok sam čekala red, došle su još dve porodice sa decom - rekla je Mila Krstičević.

Po društvenim mrežama odmah su krenuli napisi o tome kako većina obolelih dolazi iz kraja čiji meštani piju vodu s izvora Butine u Dusini. Taj izvor je pre nekoliko godina bio u centru pažnje javnosti kad je izbila slična epidemija, ali tadašnji direktor "Komunalnog", preduzeća koje se bavi distribucijom vode, tvrdio je da epidemija nije izbila zbog vode jer su nalazi pokazali da je s vodom bilo sve u redu.

Lekari kažu da imaju pune ruke posla jer broj obolelih iz dana u dan raste.

Foto-Ilustracija: Profimedia Foto-Ilustracija: Profimedia

- Svi imaju problema sa probavnim traktom. Dnevno podelimo dvadeset do trideset infuzija - rekla je doktorka Nada Primorac Jelavić.

Ipak, lekari navode da ne mogu da tvrde šta je tačno uzrok epidemije, a da će se to znati sa sigurnošću tek kad se urade analize stolice pacijenata.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Г&Н

    5. jun 2015 | 12:36

    Толико воде којом се хвале,а они жедни. Него,боље би било да се позабавимо нашим односом према природном благу које имамо,а које у великој мери својим нехајним односом сами уништавамо. Када би свако од нас радио на томе да не загађујемо воду,природу,много боље би било. Чувајмо наше природно богатство,да би оно чувало нас.

  • Bivsi Debeli

    5. jun 2015 | 12:41

    Manda, je li ovo blizu tebe?

  • Slobo

    5. jun 2015 | 11:55

    Koja budala ide u Hrvatsku na more.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA