LUBIC TRAŽIO POMOĆ LEKARA: Da li je tragedija leta Džermanvings mogla biti sprečena?

Prema tvrdnjama nemačkih tužilaca, koje su se pojavile ubrzo posle nesreće, Lubic je u poslednjoj nedelji pre rušenja aviona temeljno na Internetu proučavao metode samoubistva, kao i bezbednosni mehanizam vrata pilotske kabine

  • 3

Marsejski tužilac Bris Roben, koji vodi istragu u rušenju aviona nemačke kompanije Džermanvings 24. marta u francuskim Alpima, kada je poginulo svih 150 putnika i članova posade, izjavio je danas da je kopilot Andreas Lubic, za koga se smatra da je namerno izazvao nesreću, u nedeljama pre nje konsultovao desetine lekara.

To bi značilo da je Lubic, koji je svojevremeno patio od depresije, očajnički pokušavao da nađe objašnjenje za neki svoj mentalni ili fizički problem, prenosi AP. Roben u komentaru za pomenutu agenciju nije želeo da odgovori na pitanje o Lubicevim simptomima.

Prema tvrdnjama nemačkih tužilaca, koje su se pojavile ubrzo posle nesreće, Lubic je u poslednjoj nedelji pre rušenja aviona temeljno na Internetu proučavao metode samoubistva, kao i bezbednosni mehanizam vrata pilotske kabine.

Roben će 11. juna u francuskom ministarastvu inostranih poslova imati sastanak sa porodicama žrtava, na kojem će biti reči o istrazi koju vodi, kao i o njegovim naporima da se smanje administrativna kašnjenja u predavanju tela žrtava rodbini. Naime, ostaci poginulih su još uvek u Marseju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Комуниста

    6. jun 2015 | 00:26

    Авион се распао у ваздуху није ударио у планину. Види се како је све разбацано.

  • jdm_ftw

    6. jun 2015 | 05:01

    A porodice još ne mogu da uzmu posmrtne ostatke svojih voljenih. Razlog je, kako se navodi, greška lokalnih vlasti u proceduri i formalnostima. Ovo počinje da smrdi i to žestoko.

  • Nemampojma

    6. jun 2015 | 10:12

    False Flag!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA