Radnik "Frikoma" namestio sebi džip i stotine hiljada evra u nagradnoj igri!

Darko R. znao gde su sladoledi sa nagradama u nagradnoj igri "Pažljivo ližite" i uz pomoć još nekoliko lica prisvojio automobil džip ''hamer'', nagradu od 202.000 evra i više novčanih nagrada u iznosu od 2.000 evra

  • 4

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su pripadnici Uprave kriminalističke policije i beogradske policije, u nastavku akcije na suzbijanju prevara u organizaciji nagradnih igara, lišili slobode asistenta marketinga u firmi "Frikom" AD Beograd Darka R. (29), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju se navodi da je Darko R. lišen slobode u saradnji MUP-a i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

- Postoje osnovi sumnje da je Darko R. u saradnji sa više drugih lica, zloupotrebom službenog položaja i koristeći poslovne tajne, koje su mu bile poverene u realizaciji nagradne igre 'Pažljivo ližite', protivpravno prisvojio automobil džip 'hamer', prvu novčanu nagradu od 202.000 evra i više novčanih nagrada u iznosu od 2.000 evra, kao i veći broj mobilnih telefona ukupne vrednosti preko 30.000.000 dinara -  navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je na taj način, osumnjičeni Darko R. oštetio preduzeće "Frikom" AD Beograd i potencijalne dobitnike.

Postoje osnovi sumnje da je Darko R, kako se ističe, kao marketing asistent u firmi "Frikom" AD Beograd, koristeći poslovne tajne koje su mu poverene u realizaciji nagradne igre "Pažljivo ližite" u periodu od 15. do 19. maja 2008. godine obaveštavao ostale osumnjičene, koji će biti obuhvaćeni krivičnom prijavom, na kome će se prodajnom mestu obaviti prodaja sladoleda koja donosi nagradu.

Darko R. je potom, kako se dodaje, ostalim osumnjičenima da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, davao instrukcije šta treba da kažu prilikom prijave dobitka ovlašćenim licima "Frikom" AD Beograd, kako bi mogli da podignu nagradu.

- Po preuzimanju nagrade, ostali osumnjičeni dobitke su predavali Darku R. -  navodi se u saopštenju.

Krivičnom prijavom, kako se ističe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju biće obuhvaćeni Jovica R. (46), Miloš M. (40), Bane V. (50) i Slaviša N. (42) svi iz Smedereva, Zlativoje Ð. (51) iz Ćuprije i Konstantin I. (28) iz Beograda.

(I. M. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • e sad

    28. maj 2013 | 20:00

    treba svi lepo da tuzimo frikom ako oni dobiju tuzbu jer smo mi ostali koji smo kupovali sladolede automatski osteceni!!!

  • Milan Markovic

    11. april 2012 | 02:21

    svaka cast policiji i tuzilastvu!!!

  • wrf

    27. avgust 2013 | 00:35

    ..jbt a ja jedem li jedem frikom sladolede i sve mi se cini da cu da dobijem neku nagradu kad ono Q. ..a lepo mi ortak kaze to ovi iz frikoma varaju . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA