MRAČNO LICE SRPSKOG VLADARA: Kralj Milutin zaveo kaluđericu, pa se oženio detetom (5)!

Simonida se udala za kralja Milutina kada je imala svega pet godina, no on je čekao da njegova mlada supruga napuni osam kako bi s njom stupio u seksualne odnose

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Visekruna
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • МИМИ

    27. maj 2017 | 16:51

    После толико векова Срби осташе и даље непросвећен народ. Како ко стине понуди им циљане глупе информације које лако прогутају као риба мамац па се онда распишу и критикују као да је то време и дешавање било јуче. Не заборавите, једно је било и остало до данас. Дипломатија и вешта политика.Срби, узмите се у памет!Не скрнавите ништа што је свето, јер ваше је и Божје.Научите да поштујете СВОЈЕ, поготову оно што је већ ПОШТОВАНО.Не судите оном што не знате и не познајете и лакомислено не доносите опасне одлуке.

  • Херодот

    10. jun 2015 | 07:34

    Стефан Урош II Краљ Милутин је био изузетан владар , човек који је извршио унутрашње реформе , имао је сасвим солидну спољну политику и био одличан стратег, подигао много задужбина , свима најпознатија Грачаница ..... И тако даље да не набрајам више ! Што се тиче његове пете жене Симониде која је имала СЕДАМ година , Византија је била изложена многим притисцима од стране многих европских сила у то време , такође је и Србија правила проблеме Византији и то није одговарало Андронику другом који је покушао да склопи мир са нашим крљем Милутуном који је био жељан ратовања и освајања , за време склапања мира између Србије и Византије , она је била понуђена од стране Андроника другог , Краљу Милутину као гаранција мира , Милутин је прихватио и на тај начин је склопљен мир између Србије и Византије тако да је брак искључиво склопљен из политичких разлога и не само тај брак , и претходне бракове које је Милутин имао било је из интереса, јер у средњем веку није могло да се бира много и није било много љубави , и већином бракови су били склапани из политичких разлога или интереса ! Мајка Симониде , Ирина , се уздала у Симонидино потомство и из сенке вребала да ако евентуални Симонидин син постане краљ , био би краљ Византије и Србије , што би у том случају врло лако могло бити све Византија .....

  • Gargamel

    10. jun 2015 | 01:21

    Prvo bio je perverzan. Drugo mučio je sopstveni narod koji je kulačio da bi on bio bogat. Svi diktatori to rade. Srbi veličaju svoje diktatore jer su munjeni u mozak. Mislim na nas Srbe. Drugi narodi pljuju po svojim kraljevima i carevima jer su bili zlotvori a samo mi veličamo svoju gamad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA