DA LI SHVATATE RAZMERE DRUGOG SVETSKOG RATA? Pogledajte koliko života su odneli masakri u 20. veku! (VIDEO)

Video pod nazivom "Pali Drugog svetskog rata“ podeljen je u tri dela. Prvi analizira broj poginulih vojnika po nacijama, drugi se bavi civilnim žrtvama, a poslednji stavlja stradanja Drugog svetskog rata u kontekst drugih sukoba tokom istorije

  • 7

Video spot Nila Halorana pod nazivom "Pali Drugog svetskog rata" prikazuje razmere tragedije koje su čovečanstvu doneli ratovi i revolucije dvadesetog veka.

TUŽNA PRIČA DECE IZ DRUGOG SVETSKOG RATA: Ostavljena i zaboravljena, plod ljubavi vojnika iz Austrije i Nemačke!

Nemoguće je u potpunosti sagledati razmere tragedije s kojom se čovečanstvo suočilo tokom Drugog svetskog rata, i tokom celog dvadesetog veka.

Međutim, animirana vizualizacija Nila Halorana pomaže nam da pojmimo stradanja.

Printskrin: Youtube/History Channel Printskrin: Youtube/History Channel

Video pod nazivom "Pali Drugog svetskog rata“ podeljen je u tri dela. Prvi analizira broj poginulih vojnika po nacijama, drugi se bavi civilnim žrtvama, a poslednji stavlja stradanja Drugog svetskog rata u kontekst drugih sukoba tokom istorije.

Jedan od najfascinantnijih podataka je na šestom minutu videa kad se prikazuju sovjetske žrtve, kao i vizualizacija civilnih žrtava, naročito u Poljskoj. Pogledajte i sami:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    9. jun 2015 | 03:42

    Odgledao s cijeli, interesantan je za ko razumije jezik ali... uvijek ima ali. Srba koliko je ubijeno. Stavljaju u isti kos nas i hrvate. A znamo vrlo dobro gdje su se oni borili.. a gdje mi.

  • топлистанадреалиста

    9. jun 2015 | 07:24

    Ко су биле цивилне жртве у пољској??? Ко је највише страдао?

  • Раде

    9. jun 2015 | 08:30

    Хмммм Пољаци ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA