GURNULI PRST U OKO PUTINU: Ukrajinci okupirali ruske vojnike!

Okupacija ozbiljno izoluje oblast u Moldaviji, koja de fakto funkcioniše kao autonomna država od ranih devedesetih godina 20. veka uz ključnu državnu i vojnu podršku Rusije

  • 15

Ukrajina je sprečila ruske vojnike da preko njene teritorije uđu ili izađu iz odmetnute moldovske regije Pridnjestrovlje.

PUTINE PRIMI I NAS: Seksi ministarka moldavske pokrajine traži pripajanje Rusiji (FOTO) (VIDEO)

Taj potez ozbiljno izoluje oblast u Moldaviji, koja de fakto funkcioniše kao autonomna država od ranih devedesetih godina 20. veka uz ključnu državnu i vojnu podršku Rusije.

Sada je vazdušni put jedini način transporta za rusku vojsku u regionu, za koju Moldavija tvrdi da ju je okupirala Rusija.

Ruski vojnici uobičajeno su putovali u Pridnjestrovlje preko južne ukrajinske luke Odese.

Kijev je prošlog meseca za novog guvernera regiona imenovao bivšeg gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija, velikog neprijatelja Rusije.

Zabranu prolaska ruskih vojnika potpisao je ukrajinski predsednik Petro Porošenko, kao jedan u nizu poteza kojima se raskida vojna saradnja s Rusijom.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    9. jun 2015 | 11:20

    Znaci ...pocelo je..

  • Metaljica

    9. jun 2015 | 12:29

    Satraće ih Putko. Odugovlačio je koliko je mogao da izbjegne nametnute sukobe,ali ovo je vrhunac bezobrazluka. Niće svašta

  • Сима

    9. jun 2015 | 12:40

    Да ли стварно али стварно ти "Украјинци" мисле да могу против Русије?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA