"Pošta" preuzima telefonske veze tajnih službi!

Vlada Srbije već je formirala radnu grupu koja bi trebalo da radi na izmeštanju sistema veza. Rukovodilac radne grupe je dr Irina Reljanin v.d. pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija

  • 0

Pre prodaje "Telekom Srbije" sistem specijalnih veza biće izmešten iz ove kompanije i biće premešten na JP "Pošte Srbije". Reč je o opremi za prisluškivanje koje koriste državne službe BIA, BBA, BOA, MUP i Uprava carina.

Vlada Srbije već je formirala radnu grupu koja bi trebalo da radi na izmeštanju sistema veza. Rukovodilac radne grupe je dr Irina Reljanin v.d. pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ideja o izdavanju sistema specijalnih veza nije nova. I tokom prethodnog tendera za prodaju Telekoma 2011. godine, plan je bio da se ovaj sistem izdvoji pre okončanja tendera.

Ova radna grupa osim rukovodioca, ima još 11 članova, a svako od njih ima svoju zamenu.

Bubica u uhu

- Radna grupa već radi na ovom zadatku sistem specijalnih veza se izmešta najverovatnije na "Poštu Srbije". tako da novi vlasnik Telekoma svakako neće biti vlasnik opreme koji koriste državne obaveštajne službe - kaže izvor blizak Vladi Srbije.

Za sada nisu poznati troškovi prebacivanja opreme iz Telekoma na Poštu.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

-

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA