OTIŠAO JE U ŠETNJU, pa završio u zatvoru. Njegova sudbina će vas PREPLAŠITI (VIDEO)

Tukli su ga stražari, a najmanje jednom susreo se lice u lice s članovima bande koji su ga udarali dok je ležao na podu

  • 6

Kalief Brauder (22) je momak koji je greškom sudija optužen na služenje kazne u jednom od najstrožih američkih zatvora u kojem su ga članovi bande stalno tukli. Zbog takvog "života" rešio je da sam sebi presudi i odlučio se na drastičnu meru.

SERIJSKI SILOVATELJ ZLOSTAVLJAO I CIMERA IZ ĆELIJE: Tokom boravka u Zabeli robijaš nasrnuo i na muškarca!

Zato se u subotu, dve godine nakon puštanja iz njujorškog centra za maloletnike, ubio. Njegov život bio je tragičan, a smrt još tragičnija. News.com.au prenosi priču o tome kako je sve krenulo po zlu za nevinog dečaka iz Bronksa.

Život mu se preokrenuo naglavačke tokom rutinske šetnje od prijateljeve kuće u delu Bronksa zvanom Belmont, u maju 2010. godine. Naime, dok je šetao prišli su mu policajci i osumnjičili ga za pljačku. Pretresli su ga, a iako nije posedovao ništa neuobičajeno, uhvaćen je i kasnije optužen za pljačku, razbojništvo i napad.

Pre dve godine prisetio se te noći u razgovoru za medije.

- Taj tip je došao niotkuda i rekao da sam ga opljačkao. I sledeća stvar koju znam je da su mi stavili lisice na ruke - ispričao je.

Tri godine proveo je u zatvorskom kompleksu Rikers Island koji se poredi sa Alkatrazom. Tukli su ga stražari, a najmanje jednom susreo se lice u lice s članovima bande koji su ga udarali dok je ležao na podu. Video premlaćivanja završio je u javnosti i proširio se internetom.

Printskrin: Youtube/The New Yorker Printskrin: Youtube/The New Yorker

U prvom incidentu stražar je mladića ispratio iz njegove ćelije, a onda mu lice zabio u betonski pod. U drugom incidentu Braudera je pljunuo vođa bande. Pokušao je da se odbrani nakon čega je usledio napad od strane najmanje 10 zatvorenika koji su ga udarali dok su stražari uzaludno pokušavali povratiti kontrolu.

Kada nije bio suočen s premlaćivanjem, ostajao je sam sa svojim mislima. Veliki deo kazne odslužio je u samici - dve od tri godine proveo je u delu zatvora poznatom kao "bing", a za to vreme je više puta razmišljao o samoubistvu.

Nju Jorker izvestio je da je nakon 634 dana u pritvoru mladić pocepao svoj čaršav, napravio omču i pokušao se obesiti.

Već 2013. godine godine pušten je bez suđenja ili presude. Samo je pušten.

Ali on nije bio slobodan. U novembru 2013. godine pokušao je da se obesi nakon čega je odveden u psihijatrijsku bolnicu.

U subotu se obesio u kući svoje majke. Njegov advokat Paul Prestia izjavio je kako veruje da se 22-godišnjak ubio "zbog zatvaranja i stotina i stotina noći koje je proveo u samici".

- Mislim da je to bilo previše za njega - poručio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA