ISIS OSVOJIO GADAFIJEV RODNI GRAD: Preuzeli kontrolu nad poljima nafte i NUKLEARKOM!

Džihadistička grupa objavila je fotografije koje prikazuju "borce Islamske države koji su učestvovali u sukobima, kako sede na gomilama teškog naoružanja, pretražuju elektranu i grad, kao i tela ubijenih pripadnika ''Libijske zore''

  • 9

Ekstremistička grupa Islamska država, tvrdi da je danas, od koalicije libijskih milicija "Libijska zora" (Fajr Libya), preuzela potpunu kontrolu nad gradom Sirteom, uključujući i nuklearnu elektranu, saopštila je američka obaveštajna grupa SITE.

NEMAČKI VELT UPOZORAVA: Balkan najveće uporište džihadista. Sa Kosova na ratišta otišlo više od 250 ljudi!

Džihadistička grupa objavila je fotografije koje prikazuju "borce Islamske države koji su učestvovali u sukobima, kako sede na gomilama teškog naoružanja, pretražuju elektranu i grad, kao i tela ubijenih pripadnika ''Libijske zore'', navodi se u saopštenju.

Islamska država u Libiji zauzela je pre nekoliko dana aerodrom u Sirteu, Gadafijevom rodnom gradu istočno od Tripolija, nakon što su se prošle nedelje odatle povukle snage suparničke libijske vlade.

Foto: Twitter / @khadijaomari Foto: Twitter / @khadijaomari

Zvaničnici u Tripoliju su rekli da se Islamska država udružila sa pristalicama svrgnutog Gadafijevog režima da bi se džihadisti proširili u ovoj oblasti bogatoj naftom.

Vlada u Tripoliju je, takođe, tražila međunarodnu pomoć u borbi protiv Islamske države koja je iskoristila haos koji u Libiji vlada od izbijanja revolucije 2011. da bi osvojila nove teritorije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    10. jun 2015 | 08:51

    Izmetu od ljudskog roda,pravite sad gadafija od blata.gde su vam sad zapadni saveznici...

  • Azbuka

    10. jun 2015 | 07:19

    Amerika dosla i demokratiku postavila....sad bi oni trebali da uslove ameriku koja im je razorila zemlju da lepo ociste isis posto pre njih ovih problema nije ni bilo!!!!!! Amercka kuga se siri

  • GORKI

    10. jun 2015 | 09:35

    IZDALI STE GADAFIJA IZRODI. CENA IZDAJE JE UŽASNA. GDE SU VAM AMERI. E.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA