• 9

ISIS OSVOJIO GADAFIJEV RODNI GRAD: Preuzeli kontrolu nad poljima nafte i NUKLEARKOM!

Džihadistička grupa objavila je fotografije koje prikazuju "borce Islamske države koji su učestvovali u sukobima, kako sede na gomilama teškog naoružanja, pretražuju elektranu i grad, kao i tela ubijenih pripadnika ''Libijske zore''

  • 9

Ekstremistička grupa Islamska država, tvrdi da je danas, od koalicije libijskih milicija "Libijska zora" (Fajr Libya), preuzela potpunu kontrolu nad gradom Sirteom, uključujući i nuklearnu elektranu, saopštila je američka obaveštajna grupa SITE.

NEMAČKI VELT UPOZORAVA: Balkan najveće uporište džihadista. Sa Kosova na ratišta otišlo više od 250 ljudi!

Džihadistička grupa objavila je fotografije koje prikazuju "borce Islamske države koji su učestvovali u sukobima, kako sede na gomilama teškog naoružanja, pretražuju elektranu i grad, kao i tela ubijenih pripadnika ''Libijske zore'', navodi se u saopštenju.

Islamska država u Libiji zauzela je pre nekoliko dana aerodrom u Sirteu, Gadafijevom rodnom gradu istočno od Tripolija, nakon što su se prošle nedelje odatle povukle snage suparničke libijske vlade.

Foto: Twitter / @khadijaomari

Foto: Twitter / @khadijaomari

Zvaničnici u Tripoliju su rekli da se Islamska država udružila sa pristalicama svrgnutog Gadafijevog režima da bi se džihadisti proširili u ovoj oblasti bogatoj naftom.

Vlada u Tripoliju je, takođe, tražila međunarodnu pomoć u borbi protiv Islamske države koja je iskoristila haos koji u Libiji vlada od izbijanja revolucije 2011. da bi osvojila nove teritorije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Alek

    Americko djubre je dobilo nove sesije za naftu...sto je i bio razlog razbijanja Libije...sve drugo im je sada nevazno...vratice im se kad tad..

  • LSrbin

    Kad su srbi govorili viste srbe osudivali i bombarbovali a sad pricate gluposti .eto vam sad teroristi .zapad sad se bojite hahaha

  • GORKI

    IZDALI STE GADAFIJA IZRODI. CENA IZDAJE JE UŽASNA. GDE SU VAM AMERI. E.....

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima