Štrajk glađu: Bivši radnici "Ratko Mitrović" traže zaostale plate

Grupa od 60 bivših radnika počela štrajk glađu tražeći da im se isplate dugovanja u proseku od oko 100.000 dinara, optužuju vlasnika preduzeća za nezakonit stečaj

  • 0

Grupa od 60 bivših radnika građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" od danas štrajkuje glađu u upravnoj zgradi tog preduzeća u Kragujevcu, tražeći da vlasnik Dragoljub Pantić izmiri obaveze prema njima.

Predsednik štrajkačkog odbora Predrag Radović je rekao da Pantić radnicima duguje, u proseku, po oko 100.000 dinara.

- Reč je o zaostalim zaradama iz prethodnih godina, zatim za prva tri meseca ove godine, kao i uplate za poreze i doprinose - objasnio je on.

Radović je dodao da štrajkači od nadležnih u policiji traže da ih obaveste dokle se stiglo s prijavama koje su radnici podneli protiv Pantića, koga optužuju da je na nezakonit način preduzeće odveo u stečaj, kako bi se na taj način oslobodio dugovanja prema radnicima i poveriocima.

Stečaj je u preduzeće uveden 19. marta, a dan kasnije svih 110 radnika dobilo je rešenja o otkazu. Njih dvadesetak je prethodnih dana prihvatilo ponudu Dragoljuba Pantića i prešlo da radi u njegovu drugu firmu. Radnici su posle uvođenja stečaja, tri puta po pola sata protestovali tvrdeći da je Pantić, koji ima i druga registrovana građevinska preduzeća, namerno izazvao stečaj u toj firmi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA