ISPOVEST MAJKE KOJA JE NADROGIRALA DETE: Nisam mogla da slušam kako neprestano plače!

- Kriva sam, sve je moja krivica, priznajem - navela je Marija Damjanović

  • 31

Marija Damjanović (29) iz Kragujevca, majka dečaka starog svega šest nedelja u čijoj su krvi pronađeni tragovi psihoaktivnih supstanci, kaže da su ona i njen suprug pozvali u ponedeljak lekare jer nisu mogli da probude dete.

Brzo je urađena reanimacija, dete je priključeno na aparat za veštačko disanje. Lekari kažu da zasad ne mogu davati nikakve prognoze, osim da čine sve kako bi se beba oporavila.

STRAHOTA U KRAGUJEVCU: Bebu od 6 nedelja DROGIRALA MAJKA!

- Kriva sam, sve je moja krivica. Priznajem, lekari su me posle porođaja upozorili da ne bi smela da dojim bebu jer sam na terapiji i da to može naškoditi detetu. Međutim, sažalila sam se, nisam mogla da slušam kako neprestano plače. Davala sam mu mleko na cuclu, ali nije prestajao da plače. Umirio bi se tek kad bih ga podojila - rekla je Marija.

Foto-ilustracija: Foter.com / fikirbaz Foto-ilustracija: Foter.com / fikirbaz

Marija i njen nevenčani suprug Andreja Andrejić (31) kaže da jesu narkomanski zavisnici, da se već godinama leče i u programu su za odvikavanje.

- Prepušteni smo sami sebi, teško živimo, ali za dete smo uspevali da obezbedimo sve što je potrebno. Radim skoro svakog dana u šumi, na seči i utovaru drva i od tog novca živimo - priča Andreja.

Nakon saslušanja u policiji pušteni su kući. Slučaj je prijavljen ovdašnjem tužilaštvu koje će odlučiti da li će protiv ovo dvoje roditelja biti pokrenut krivični postupak.

U Centru za socijalni rad kažu da su o ovom slučaju obavešteni.

- Formirali smo stručni tim koji će uraditi procenu kapaciteta roditelja i porodice, odnosno da li mogu nadalje da omoguće bezbedan rast i razvoj deteta - kaže Liljana Đorđević, rukovodilac službe za zaštitu dece i mladih u kragujevačkom centru za socijalni rad.

(Telegraf.rs/ Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nira

    11. jun 2015 | 06:37

    E Boze oduzeli ste djecu covjeku koji se svim silama trudio da im zaradi da ne gladuju a ovim narkomanima niste uzeli djete da ga spasite plakao je zato sto je rodjen kao ovisnik i njeno mljeko ga je umirivalo zato sto su u njemu narkotici koje majka uzima

  • Andjela

    11. jun 2015 | 08:28

    Ako se dete ne oduzme i ono ce zavrsiti ko i oni!

  • Renata

    11. jun 2015 | 10:19

    Ne razumem sto oduzimaju decu od roditelja zbog nedostatka materijalnih uslova a onda daju hraniteljskim pododicama i za to ih plate. Pa sto ne daju taj novac pravim roditeljima pa ce oni poboljsati uslove. A ovo je strasno da dete nisu oduzeli na vreme. Jednom se desilo u Srbiji da su vratili devojcicu ocu nakon sto je odlezao u zatvoru zbog seksualnog napastvovanja istog deteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA