Turistička agencija "Argus turs" izbačena iz "Jute"!

- Odluka o izbacivanju iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije je doneta zbog urušavanja autoriteta i kredibiliteta asocijacije, kao i nepridržavanja visokih standarda turističkih odluka - poručio je Aleksandar Seničić, direktor "Jute"

  • 14

Turistička agencija "Argus turs" ostala je bez članstva u "Juti" (Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije). "Argus turs", čija je ovogodišnja letnja sezona počela naopako zbog toga što su angažovane strane čarter kompanije koje nisu imale dozvole za letenje kod nas, iz "Jute" je isključen u utorak na sednici glavnog Upravnog odbora.

Glavni razlog za isključivanje, kako saznajemo, je neispunjavanje standarda koje propisuje "Juta", a koji se tiču odnosa prema putnicima, pišu Naše novine.

Direktor "Jute", Aleksandar Seničić rekao je da je odluka o isključenju bila jednoglasna.

- Odluka je doneta zbog urušavanja autoriteta i kredibiliteta asocijacije i nepridržavanja visokih standarda turističkih odluka - precizira Seničić.

Na pitanje koliko isključenje iz ove asocijacije može dodatno da utiče na "Argusovo" poslovanje, s obzirom na to da putnici pri izboru agencije po pravilu prvo pitaju da li ima licencu, a zatim da li je članica "Jute", Seničić kaže:

Foto-ilustracija: Profimedia/Michaela Dusíková - ČIF Foto-ilustracija: Profimedia/Michaela Dusíková - ČIF

- Njihovo je bilo pravo da izaberu stranu čarter-kompaniju i mi na to nismo uticali. Međutim, ceo odnos u tom procesu trebalo je biti drugačiji. Odnos prema putnicima mora biti mnogo transparentniji i pošteniji. To su naši standardi i veoma se zalažemo za uzajamno poštovanje, a u tome se, negde, nismo složili. To je privatna firma i može raditi kako misle njeni vlasnici, ali mi to ne moramo da podržavamo.

S druge strane iz "Argus tursa" je ovom listu rečeno da nisu upoznati s tim da su isključeni iz "Jute", koja za svoje članice, osim što uvodi standarde i pregovora predstavlja ih, savetuje, informiše, brani, edukuje, koordinira.

- Ne znamo za to. Nikakvo pismeno obaveštenje nismo dobili tim povodom. Ne znamo ni koji su interesi da se izbaci najveća i najuspešnija agencija na Balkanu. Ako je to istina, neće da utiče na naše dalje poslovanje. Dobri smo poznavaoci zakona i u potpunosti ga primenjujemo - rekli su iz ove agencije.

Agonija "Argusa" i njegovih putnika traje od početka aprila, kada drugi put čaerterkompanije koje je angažovala za Egipat i tursku nisu dobile dozvolu našeg Direktorata civilnog vazduhoplovstva. Uprkos uveravanju da će do prvih aranžmana problem biti prevaziđen, upravo ti prvi aranžmani koji je trebalo realizovati 28. aprila za Hurgadu su otkazani, a danas je nastavila da plaća otkazivanjem aranžmana i za Tursku.

(Telegraf.rs / Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zdravko

    11. jun 2015 | 12:41

    Najbolja i najjeftinija agencija nekome smeta u Srbistanu.Hoće da nas zatvore u atare da ne bi videli kako drugi žive, pa još da i mi tako nešto tražimo.

  • Van svake konkurencije!

    11. jun 2015 | 12:07

    Mozete slobodno da je proglasite za najgoru,da je iskljucite iz svih organizacija i da je pljujete,ali ja cu i dalje letovati sa ARGUSOM jer je najbolja i najkorektnija sto se tice cena,smestaja i svega ostalog,za nas smrtnike sa neprosecnom platom!Svi znamo zbog cega je progon na njih ovih dana,a ti Srbijo se pokazi pa unisti i ovo malo mogucnosti koje pruza ova agencija za napacen narod bez prebijenog dinara,a velicaj "konkurentski"lopovluk koji pljacka ovaj narod bez imalo stida i srama!

  • Vera Bogdanovic

    11. jun 2015 | 17:37

    Sa Argusom letujem godinama(TurskaI Tunis) i prezadovoljna sam i ja, moja porodica i mnogo porodica nasih prijatelja i rodjaka . U ovoj nevolji koja je zadesila ovu Agenciju, Yuta je trebalo da bude prva koja ce pruziti pomoc svojoj clanici. Ocigledno je da nekome smetaju jeftiniji aranzmani (prosecnom stanovniku ove zemlje jedino prihvatljivi)kao i neangazovanje domace avio kompanije. Pa, gospodo iz ostalih agencija, spustite svoje cene na nivo Argusovih pa cemo imati mogucnost izbora. Ovako, ima nas koji cemo ostati verni Argusu, uprkos svoj ovoj halabuci i svim neprijatnostima u kojima smo obesteceni na najkorektniji moguci nacin po cenu ogromnih Argusovih gubitaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA