Evo šta je Džon Nezbit rekao studentima "Džona Nezbita"! (FOTO) (VIDEO)

- U životu je jako bitno da naučite da učite, jer to nikada nećete prestati da radite. Srećan sam što sam ovde, okružen svojim dobrim prijateljima - poručio je Nezbit studentima u amfiteatru nekadašnjeg Megatrend Univerziteta

  • 4

Megatrend Univerzitet je nedavno svoj naziv promenio u Univerzitet Džon Nezbit. To verovatno većina vas zna...

Nema više Megatrend univerziteta!

Međutim, ako ste se pitali ko je muškarac po kom je Univerzitet dobio ime, mi vam predstavljamo Džona Nezbita, vodećeg svetskog futurologa i jednog od najvećih mislilaca današnjice.

Uspeo je da predvidi krizu Evropske unije, ali i svetsku finansijsku krizu, kao i snažni ekonomski rast Kine gde je sa svojom suprugom Doris dugo živeo.

Autor je međunarodnog bestselera "Megatrendovi" koji je prodat u više od devet miliona kopija i nalazi se na listi najprodavanijih knjiga "Njujork tajmsa" više od dve godine. Nosilac je 15 počasnih doktorata u humanističkim naukama, tehnologiji i nauci.

On se danas u amfiteatru Univerziteta Džon Nezbit obratio studentima, koji su došli u velikom broju da ga pozdrave, ali i javnosti, i u šali je istakao da je srećan što je neka obrazovna ustanova nazvana po njemu.

Foto: megatrend-edu.net Foto: megatrend-edu.net

- Bio je red da neki Univerzitet ponese ime po meni. Srećan sam - poručio je on kroz osmeh i dodao:

- U životu je najbitnije izabrati životnog partnera. Budite pažljivi kada to budete činili. Isto tako je i sa obrazovanjem. Morate naučiti kako da učite. To znači, da morate da budete svesni da je život jedna velika škola, i da ćete konstantno učiti nove stvari.

Kako kaže, najveću lekciju koju je naučio od svojih studenata je da veliki broj lekcija preopterećuje studente, zbog čega kod njih dolazi do velikog napora i demotivacije. Zbog toga, prema njemu, svi moraju biti u svemu otvoreni, da prihvate život onakav kakav jeste, a samim tim i obrazovanje.

Foto: megatrend-edu.net Foto: megatrend-edu.net

Kada je reč o onlajn učenju, Džon Nezbit, i pored toga što je stručnjak za tehnologiju, ne misli da je to najbolji izbor.

- Onlajn učenje će radikalno promeniti učenje. Ipak, sada je još uvek rano pričati o tome, pred nama su godine, pa ćemo videti.

Za kraj je izrazio sreću što je u Beogradu sa svim svojim dragim prijateljima i poručio:

- Sada, kada su informacije dostupne svuda, mnogo je lakše učiti.

Pogledajte video:

(Marina Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA