POGRANIČNI POLICAJCI ILI ORGANIZOVANI KRIMINALCI? Ovo su imena graničara koji su uhapšeni zbog raznihi krivičnih dela!

Policija je podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su, u prethodnih 15 meseci, izvršili više krivičnih dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, primanje mita, zloupotreba službenog položaja i davanje mita

  • 14

Tužilac za organizavani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da su u toku saslušanja 29 policijskih službenika pripadnika pogranične policije osumnjičenih da su se udruživali radi vršenja krivičnih dela i primali mito.

Uhapšeno 30 graničnih policajaca zbog KORUPCIJE!

Imena policajaca radno angažovanih na graničnom prelazu Bački breg su: Goranu Furtuli, Branko Milošević, Predrag Macanović, Dušan Korica, Goran Gaćeša, Mirko Čortan, Marinko Čortan, Milan Milovanović, Milorad Tišma, Srđan Rajačić, Miroslav Belagić.

Reč je i o Bojanu Mraoviću, Danilu Pejoviću, Srđanu Stojkovu, Siniši Kvrgiću, Davoru Miškoviću, Sanji Dizdar, Savi Šubašiću, Srđanu Tošiću, Danijelu Lukiću, Predragu Gloginji, Vlastimiru Krstiću, Milanu Trkulji, Miloradu Čekerišu, Nikoli Čepiću, Čedi Palaliću i Dušici Perović.

Osim njih, privedeno je devet carinskih službenika sa istog graničnog prelaza: Renata Prodan, Duško Božić, Ljubomir Kovačević, Vladimir Dokmanović, Nađ Nandor, Aleksandar Markov, Salaji Josip, Dragaš Vojo i Zoran Štajn kao i vlasnica trgovinske radnje Anica Terzić.

Foto-ilustracija: Tanjug/Aleksandar Ćirić Foto-ilustracija: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Sumnja se da su oni u periodu od marta 2014. do polovine juna 2015. godine od većeg broja lica prilikom prelaska državne granice zahtevali i primali novčane i robne poklone kako bi im omogućili krijumčarenje robe preko državne granice, uvoz robe bez plaćanja carine, prelazak granice bez evidentiranja u ličnim dokumentima i druge nezakonite usluge.

Prema svim osumnjičenima doneta su rešenja o zadržavanju, a odluka o pokretanju krivičnog postupka biće doneta nakon njihovog saslušanja, rekao je Radisavljević.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jednog građanina zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela, između ostalog što nisu sprečavali krijumčarenje i što su primali mito.

Policija je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, protiv uhapšenih, podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su, u prethodnih 15 meseci, izvršili više krivičnih dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, primanje mita, zloupotreba službenog položaja i davanje mita.

TRAŽILI NOVAC ZA POLAGANJE VOZAČKIH ISPITA: Uhapšeni policajci zbog sumnje za primanje mita!

Ovu akciju pripadnici MUP-a su, kako se navodi, izveli u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Uprave carina, Direkcije policije i Sektora za informacione tehnologije.

Osumnjičeni policajci i carinici, u dužem vremenskom periodu, na području graničnog prelaza Bački breg i mesta Bački breg kod Sombora, kao članovi organizovane kriminalne grupe, nisu u toku svoje smene preduzimali mere iz svoje nadležnosti i sprečavali krijumčarenje i druga krivična dela, već su kao organizovana kriminalna grupa pribavljali novac za sebe i uzimali poklone za članove grupe.

Policijska akcija je, istaknuto je, sprovedena u koordinaciji sa Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske. "Ovom akcijom sprečeno je krijumčarenje akciznih proizvoda u zemlje EU i zloupotreba bezviznog režima za državljane Republike Srbije, overavanjem ili neoveravanjem putnih isprava, uz prisustvo ili bez prisustva imaoca putnih isprava", navode u MUP-u.

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole nastavljaju sa merama i aktivnostima po ovom predmetu, a u cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih dela policijskih službenika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    15. jun 2015 | 15:43

    neznam zasto je policija preuzela granice od vojske....sta god oni preuzmu to upropaste, korupcija i sverc procvetaju...

  • Iks

    15. jun 2015 | 16:58

    Da li oni imaju sefove ili bilo koga ko njih proverava na tom radnom mestu? Nije mi jasno da u 21 veku kada kamere snimaju sve i dalje moze da prolazi ova prica...ovde poapsili sitnu ribu a na drugom prelazu stigle cigare iz makedonije. Jeftine, bez markica, akciza... Dok je ovaca bice i vune!

  • goga

    15. jun 2015 | 16:38

    Sta je saostalim granicnim prelazima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA