Bo proteran iz vrha partije

Zvanična agencija Sinhua potvrdila je Rojtersovu vest o jučerašnjem suspendovanju Boa sa svih partijskih položaja

  • 0

Kineska komunistička partija je proterala iz svog vrha najdrskijeg i najkontroverznijeg političara Bo Silaia i uhapsila njegovu ženu u vezi sa ubistvom britanskog biznismena - što je najburniji preokret u partijskom rukovodstvu poslednjih decenija.

Odluka da se Bo Silai, "knezčić" čiji otac je dizao revoluciju s Mao Cedungom, izbaci iz Centralnog komiteta i Politbiroa, zapečatila je brilijantnu partijsku karijeru ovog oportuniste kome je bilo predviđano dalje napredovanje - čak i na najviša mesta u hijerarhiji.

Zvanična agencija Sinhua potvrdila je Rojtersovu vest o jučerašnjem suspendovanju Boa sa svih partijskih položaja, a u drugom izveštaju javila o hapšenju njegove žene Gu Kailai, koja je osumnjičena za ubistvo porodičnog poslovnog partnera Britanca Nila Hejvuda.

- Drug Bo Silai je osumnjičen da je umešan u seriju disciplinskih prekršaja - navela je Sinhua citirajući odluku centralnog partijskog rukovodstva da se Bo ukloni s najviših funkcija.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA