PRAZNE CRKVE PRETVORIĆEMO U DŽAMIJE: Izjava muslimanskog predstavnika zapalila Evropu!

Trenutno u Francuskoj postoji oko 2.500 džamija, što je mali broj s obzirom na to da muslimanska zajednica u ovoj zemlji broji neverovatnih 5 miliona ljudi

  • 60

Muslimanski visoki zvaničnici u Francuskoj dali su predlog da se napuštene katoličke crkve pretvore u džamije, rekavši da je potrebno čak 5.000 njih za najveću muslimansku populaciju u Evropi.

ZA 50 GODINA ISLAM POSTAJE DOMINANTAN: Pogledajte koja religija je na rubu istrebljenja!

- Ovo je delikatna stavar, ali što da ne? - rekao je Dalil Bubake, rektor Velike džamije u Parizu i predsednik francuskog Saveta za muslimansku veru za radio "Evropa 1".

Trenutno u Francuskoj postoji oko 2.500 džamija i još 300 koje se trenutno obnavljaju, ali i to nije dovoljno, rekao je on.

U Francuskoj živi oko 5 miliona muslimana, i po njegovim rečima, najmanje 5.000 džamija je potrebno za toliku populaciju.

Bubake je tokom intervjua za francuski radio dao primer iz Klermona Ferana, gde je jedna crkva pretvorena u džamiju i ta inicijativa je pozdravljena od strane verske zajednice. Ta crkva je bila napuštena preko 30 godina i data je muslimanskoj zajednici 2012. godine.

- Bog je isti, mislim da muslimani i hrišćani mogu da postoje i da žive zajedno - rekao je on.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ovo nije prvi put da se ovo pitanje postavlja u Francuskoj. U aprilu je Bubake rekao da je potrebno duplo više džamija nego što postoji sad.

Njegove zahteve je hrišćanska zajednica ocenila kao "legitimne".

POŽAR UNIŠTIO KATEDRALU: Čak 60 vatrogasaca se borilo sa vatrenom stihijom! (FOTO) (VIDEO)

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tako su oni oduvek i radili

    16. jun 2015 | 14:27

    Dovoljno je pogledati Konstantinopolj danasnji Istanbul u Turskoj i coveku sve jasno kada ugleda onaj prizor.Sve pravoslavne crkve su pretvorili u dazamije kao i poznatu Aju Sofiju.Samo oko hrama pozabadjau svoje "ratkete" od minareta i eto im hrama.Nama su uvek uzimali svetinje i pretvarali u svoju prljavu dzamahiriju.Njima nikada nije dosta a sire se i tamo gde nikada nisu ni ziveli,gde vekovima nije bilo muslimana.Sire se ko zaraza i kozno oboljenje.Gledaju gde je novo zdravo tkivo da se prosire.Samo sto dalje od nas daleko im lepka kuca...

  • Ban Kulin

    16. jun 2015 | 13:56

    Bosnu,Srbiju i Hrvatsku da ne pipaju bolan ne trebaju mi njihove rakete oko nasih crkvi

  • Gavrilo

    16. jun 2015 | 14:22

    Pa ako je Bog isti sto ne idu ti Muslimani u Crkvu da se mole Bogu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA