BRUTALNI ZLOČINI NASERA ORIĆA: Golim rukama vadio oči srpskom civilu!

Prema rečima odlično obaveštenih izvora, nakon hapšenja Orića u Švajcarskoj, među određenim bosanskim zvaničnicima zavladala je panika zbog njihovih bliskih veza sa ratnim zločincem

Na spisku svedoka u predmetu protiv komandanta Armije BiH Nasera Orića, koji vodi Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu nalaze se i komandni kadrovi njegove jedinice koji će svedočiti da je Orić direktno učestvovao u svirepim zločinima na tlu RS.

ZBOG NASERA ORIĆA: Traži se odlaganje posete Tomislava Nikolića Sarajevu!

Prema rečima odlično obaveštenih izvora, nakon hapšenja Orića u Švajcarskoj, među određenim bosanskim zvaničnicima zavladala je panika zbog njihovih bliskih veza sa ratnim zločincem, samim tim i mogućnosti da ih poveže sa zločinima počinjenim u građanskom ratu.

-Pripadnik Orićeve jedinice, jedan od zaštićenih svedoka Tužilštva, prisustvovao je trenutku kada je Orić lično iskopao oči jednom srpskom civilu. On je spreman da o tome sada svedoči - kaže izvor blizak "Našim novinama".

Zbog ozbiljnosti optužbi niko od sagovornika nije želeo zvanično da komentariše slučaj, ali svi su saglasni da reč o kvalitenim i verodostojnim svedocima.

Foto: sense-agency.com Foto: sense-agency.com

- Orićevi komandni kadrovi, najbliži saradnici i saborci svedoče o njegovom ponašanju. Reč je o velikom broju svedoka naročito iz njegove jedinice. Oni će konačno na svetlost dana izneti svirepst bošnjačkog komandanta i njegovu direktnu umešanost u zločine na teritoriji Srebrenice. koji se sada, sudeći po presudama zaboravljaju.

Pored svedoka, postoji i veliki broj dokaza, kojima raspolaže sud za ratne zločine u Sarajevu, ali od 2009. godine oni nisu uradili ništa po tom pitanju.

- Sarajevo je oduzelo predmet Okružnom sudu u Bijeljini sa obrazloženjem da će se tamo nastaviti postupak. Kao što je tada preuzeto, tako je i sada. Jer ni do dana današnjeg nije urađeno ništa i predmet i dalje stoji - kaže sagovornik i dodaje da slučaj u Sarajevu vodi zamenik tužioca, koji je po nacionalnosti Srbin.

On smatra da ceo slučaj koče bosanski zvaničnici zbog ličnih veza sa Orićem i mogućnosti da ih umeša u zločine koji us počinjeni tokom građanskog rata devedesetih.

(Telegraf.rs/ Izvor:  Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm

    17. jun 2015 | 00:49

    E, muslimani, daj pogledajte u vase porodicno drvo, valjda cete neke stvari razumeti onda. Vi ste narod bez korena, Turci niste a necete da priznate da vam je poreklo Pravoslavno. Mrzite sami svoje poreklo.

  • Dejan

    17. jun 2015 | 00:41

    Dajte ovog lesinara da mu sudimo u Srbiji

  • brana

    17. jun 2015 | 00:24

    Ma hde bi on?!Sjajan momak al za horore!Zlocinac koji je licno 2 godine za redom cinio najsvirepija ubistva i time podstakao lancanu reakciju osvete za ubijene neduzne Srbe u okolini Srebrenice mahom zena,dece i starih ljudi.Sta je posle bilo zna ceo svet a sta je predhodilo tome polako izlazi na videlo,saznace se sve jer istina je jedna i nikada se ne moze sakriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA