Prvo ekonomija, pa onda promena Ustava

Efikasnu državnu upravu, izgradnju institucija, suštinsku decentralizaciju, veći uticaj naroda na izbor političkih predstavnika moguće je postići u okvirima postojećeg Ustava, kažu u SNP

  • 17

Srpska narodna partija saopštila je danas da je u ovom trenutku prioritet za našu državu ekonomski i privredni razvoj, a ne promena Ustava.

- Svu energiju društva i političkih partija, umesto na promenu Ustava, koja će nam oduzeti vreme i otvoriti nove podele u društvu, treba usmeriti na postizanje konsenzusa o putevima i modelima ekonomskog razvoja, koji treba da dovedu do novih radnih mesta i rasta privredne aktivnosti u svim delovima Srbije. To je najveći izazov ove generacije političara - kažu u SNP.

Ta stranka smatra da je efikasnu državnu upravu, izgradnju institucija, suštinsku decentralizaciju, veći uticaj naroda na izbor političkih predstavnika i njihovu pravilnu zastupljenost u predstavničkim telima moguće postići u okvirima postojećeg Ustava, pod uslovom da se doslovno poštuju i primenjuju sve njegove odredbe:

- Zato se Srpska narodna partija u izboru između ova dva pitanja - promene Ustava i stavljanja svih društvenih potencijala u funkciju ekonomskog razvoja, koja teško mogu s istom snagom i energijom uspešno da se rešavaju zajedno, opredeljuje da kao prioritet našeg društva u ovom trenutku stavimo rešavanje ekonomskih i privrednih problema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanislava Ru

    17. jun 2015 | 14:40

    Narod hoce samo jednu stvar, a to je da zivi bolje i da ima dovoljno za zivot, ne znam kako ce menjanje Ustava to da im pruzi

  • Nikola

    18. jun 2015 | 13:08

    Treba traziti investiciji, Ustav uopste trenutno ne treba menjati nego se fokusirati na mnogo bitnije stvari!

  • Miloš Sarić

    17. jun 2015 | 15:35

    Neozbiljno je tražiti sada izmene Ustava kad je evidentno da postoje stvari koje su mnogo preče. Moramo da naučimo da radimo, a ne samo da ukazujemo na to šta nije dobro i šta nedostaje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA