PSIHOLOZI TVRDE DA NIJE PSIHOPATA: Uroš Ilić svojim lažima o otmici Stefana hteo lakše da prebrodi smrt brata!

Veštaci koji su ispitivali Uroša Ilića kao jedinog svedoka zaključili su da im IQ 150, izrazito manipulativno ponašanje i prvi oblik psihopatije

  • 24

Centar za socijani rad snosiće troškove pružanja psihološke pomoći Urošu Iliću (9) koji je izmislio otmicu starijeg brata Stefana pre nego što je dečak pronađen mrtav u kanalu Karaš.

TUŽNA ISPOVEST MALOG UROŠA ILIĆA: Pružio sam Stefanu štap, da ga spasim, ali sam se plašio da ću i ja upasti u vodu!

Ovu informaciju za "Naše novine" potvrdio je i direktor te ustanove Zoran Prebiračević, koji kaže da do sada u ovoj porodici nije bilo prijava za zanemarivanje.

BANATSKA SUBOTICA ZAVIJENA U CRNO: Sahranjen Stefan Ilić, novac za večni počinak skupljale komšije

BRAT STEFANA ILIĆA ŠOKIRAO SVE: Eto, i mene su mogli tako da ubiju!

- Porodica je u Alibunaru stanovala je do juna prošle godine. Do sada nije bilo nikakvih prijava za zanemarivanje dece. Posle psiholoških pregleda ukoliko se utvrdi da je Uroš u lošem psihičkom stanju. Centar za socijalni rad će snositi troškove njegovog odlaska kod neuropsihijatra u Vršac. Oni kao socijalno ugroženi, imaju pravo na jednokratnu pomoć - kažu iz ove ustanove.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Takođe, Centar za socijalni rad Alibunar će porodici pomoći isporukom paketa sa hranom s obzirom da se radi o siromašnoj porodici. Inače iz ove ustanove socijalne zaštite kažu da se očekuje račun pogrebnog preduzeća koje je sahranilo Stefana, kako bi oni snosili sve troškove.

Planirano je da u narednom periodu socijalni pedagog i psiholog razgovaraju sa svim članovima porodice zbog pružanja neophodne psihološke pomoći i utvrđivanja je li bilo zanemarivanja sa druge strane.

Veštaci koji su ispitivali Uroša Ilića kao jedinog svedoka zaključili su da im IQ 150, izrazito manipulativno ponašanje i prvi oblik psihopatije.

Klinički psiholog Milan Kostić kaže da je nemoguće da dete od 9 godina ima psihopatske crte ličnosti, jer se njegova ličnost i dalje razvija.

Printskrin: Youtube/Kurir Printskrin: Youtube/Kurir

- U slučaju ovako inteligentnog deteta ja bih pre rekao da je na delu detetova mašta i imaginacija. On ne može da se pomiri sa činjenicom da da mu je brat umro, i želi to da potisne. On ovim lažima nije sebe hteo da zašititi krivice, već traume - kaže Kostić i dodaje da je dečak hteo da i drugi poveruju u njegovu priču, jer mu je tako bilo lakše da prebrodi bratovljevu smrt.

Podsećanja radi, Stefan Ilić utopio se u subotu u reci Karaš u Banatskoj Subotici dok je sa mlađim bratom čuvao ovce.

Nakon što se utopio njegov brat je došao kući i roditeljima rekao da su Stefana otela tri muškarca u crnom automobilu.

Stefanovo telo pronađeno je 200 metara od mesta gde je pao u vodu. Obdukcijom je utvrđeno da smrt nije nastupila nasilno, već utapanjem. Uroš je potom priznao da je izmislio otmicu. Nesrećni Stefan sahranjen je u utorak na seoskom groblju u Banatskoj Subotici.

(Telegraf.rs/ Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.S.

    18. jun 2015 | 01:55

    Kad detetu okače jednom tu dijagnozu, onda je gotovo. To se ni jednom gumicom .ne može obrisati. Zato dobro stručnjaci treba da prouče, i razmisle pre nego što dete tako okarakterišu. Ljudski mozak je tako misteriozna tvar, da nema te nauke koja ga poznaje. Šta se u toj dečijoj glavi događalo i događa, za naučnike svih profila ostaće zauvek tajna. Sve je to samo borba mišljenja, koja nije potkrepljena jasnim činjenicama.

  • Vuk

    18. jun 2015 | 01:06

    Ocrniše dete, gotovo, psihopata čist, a jadan samo se plašio oca i pokušavao da prebrodi smrt brata...

  • jovan

    18. jun 2015 | 12:05

    Ma vazi, nije psihopata! Sacekajte jos koju godinu, zivi bili pa videli, ali taj ce jos ubijati, sad kad je vec ubio i osetio kko se lako izvukao eto njega u hronici za koju godinu. Samo neka niko ne pokusava da mu uzme mobilni, zato je brata ubio, da bi sad samo on mogao da ga koristi. Rekose da su se koskali pre toga oko toga ko ce da koristi mobilni i malo psiho skapirao ako ubije brata mobilni je samo njegov

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA