UŽAS U SVRLJIGU: Osnovci terali drugaricu (12) da ih seksualno zadovolji, pa slike kačili na internet!

Iako je prvobitno protiv dečaka (15) podneta krivična prijava zbog silovanja, kasnije je delo prekvalifikovano u obljubu sa detetom, jer ne postoje dokazi da je upotrebljena sila nad devojčicom

  • 24

Dvojica učenika osnovne škole u Svrljigu, namamili su dvanaestogodišnju školsku drugaricu u stan jednog od njih gde su je svlačili, terali da ih seksualno zadovolji, a zatim su fotografije  postavljali po društvenim mrežama.

OVAJ OTAC OPTUŽEN JE DA JE NAPASTVOVAO ĆERKU (3): Jezivi detalji drame u Prokuplju

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević, saopštio je da je protiv petnaestogodišnjeg maloletnika policija podnela krivičnu prijavu zbog silovanja, ali da je ovo delo prekvalifikovano.

- S obzirom na to da nema dokaza da je upotrebljena sila prema oštećenoj, delo je prekvalifikovano u obljubu sa detetom. Prijava je podneta samo protiv starijeg izvršioca, dok je drugi krivično neodogovran jer je mlađi od četrnaest godina - objasnio je Stanojević, pa dodao:

- U toku pripremnog postupka uradiće se provera psihičke zrelosti starijeg dečaka kako bismo utvrdili da li ima osnova za primenu stava 4. člana 180 Krivičnog zakonika koji kaže da se neće kazniti učinilac dela ako između njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj telesnoj zrelosti.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    18. jun 2015 | 15:36

    Kada su sposobni da izvrse krivicno delo spososbni su i da odgovaraju za pocinjeno!

  • Justicija

    18. jun 2015 | 15:55

    Hoce li se u ovoj zemlji ikada iko kazniti adekvatno??????

  • Bosna

    18. jun 2015 | 17:17

    Sta me briga sto imate 14- 15 g.!! Znali u oni vrlo dobro sta rade! Kakva crna procjena psiho profila i ostalih sra..! Socijalni radnici i ostali folovi. Murija, degenek, i mars u resetke!! Ne bi ti vise palo napamet ni da pomislis tako nesto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA