UBICA IZ BOSNE JE "MENTALNO NEURAVNOTEŽENA OSOBA": Saslušan osumnjičeni za masakr u Gracu

Pokazivao je simptome psihoze i davao dvosmislene odgovore. Austrijska policija saopštila je da je Alen Rizvanović bio pod zabranom prilaska sopstvenoj porodici

  • 12

Alen Rizvanović, koji je u subotu džipom uleteo u masu ljudi na ulici u Gracu i ubio troje, među kojima i jednog dečaka, danas je prvi put saslušan, pri čemu je pokazivao znake psihoze, saopštilo je tužilaštvo.

HLADNOKRVNO GAZIO LJUDE I SMEJAO SE: Jezivi detalji masakra u Gracu!

Rizvanović (26) je pokazivao simptome psihoze, davao je dvosmislene odgovore, rekao je portparol tužilaštva Kristijan Krošl i naveo da će on biti izveden pred sudiju sutra, do kada će ostati u pritvoru.

REKONSTRUKCIJA MASAKRA U GRACU: Ovako je izgledao stravični napad koji je potresao Evropu! (VIDEO)

Osumnjičeni, otac troje dece, opisan je i kao "mentalno neuravnotežena osoba", preneo je AFP. Ranije danas, austrijska policija saopštila je da je Rizvanović bio pod zabranom prilaska sopstvenoj porodici.

UBIO NAJMANJE TROJE, JEDNA OD ŽRTAVA JE DETE (7): Bosanac koji je počinio masakr u Gracu je Alen Rizvanović!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Među troje stradalih u divljanju Rizvanovića u ulici Herengase je i četvorogodišnji dečak, a šest osoba je i dalje u teškom stanju, uključujući dvoje povređene dece.

Pored dečaka stradala je i žena koja se, takođe, našla na putu napadaču. Među lakše povređenim osobama je i državljanin BiH.

Ukupno je u napadu Rizvanovića povređeno 34 ljudi. Građani Graca od juče pale sveće i ostavljaju poruke za rodbinu žrtava na mestu zločina.

Napadač se nije opirao prilikom hapšenja, a vlasti smatraju da nije u pitanju bio teroristicki čin.

Rizvanović je prvo džipom uleteo u masu ljudi, a potom je nožem napadao prolaznike.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjela

    22. jun 2015 | 10:11

    Pa naravno da je psihicki bolesnik,ko bi normalan pobio toliki narod!Zao mi decice....:'(

  • Правда

    22. jun 2015 | 07:42

    Са балијама увек исто " сличан случај се десио у Минхену где наводно поремећени исламиста чекићем полупао бисту Исуса Христа на улазку у Стари град и наравно да су га пустили јер је психички болесник. Не дај Боже да је био СРБИН , добили би санкције читава СРБИЈА

  • Gargamel

    22. jun 2015 | 07:31

    Sve je više mladjih neuravnoreženih osoba. Nešto se dogadja sa mladjom a i starijom populacijom sveta. Dali je moderan način života uzrok neprilagodjenosti ljudskog bića na sve izazove današnjice. Način života se definitivno mora menjati. Kapitalizam ubija psihu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA