DRŽAVO, HOĆEŠ LI SAD REAGOVATI? Protiv agencije čiji se autobus prevrnuo već podnošene prijave! (VIDEO)

Turistička inspekcija primila 12 prijava građana protiv agencije "Barcino" čiji se autobus prevrnuo rano jutros kod Bubanj potoka pri čemu je poginuo jedan, a povređen 61 putnik

  • 47

Pre dva meseca, Telegraf je u tekstu Turističke agencije na udaru države: Evo ko će sve biti proveravan! pored ostalih, upozorio i na rad turističke agencije "Barcino turs", čiji se autobus rano jutros prevrnuo kod Bubanj potoka, kojom prilikom je poginuo jedan, a povređen 61 putnik.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Krvavi snimak stravične nesreće kod Bubanj potoka!

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nakon ovih natpisa, koje su preneli i drugi mediji proveravalo je mnogobrojne anonimne žalbe na rad turističkih agencija, među kojima su se našle i agencije "Helena travel" i "Barcino turs".

JEZIVA KRVAVA NESREĆA: Prevrnuo se autobus, ima MRTVIH, 61 osoba POVREĐENA! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Da li su prijave koje su dobili posledica opravdanog nezadovoljstva putnika ili je reč o međusobnom obračunu konkurenata pred start turističke sezone, užurbano je utvrđivala turistička inspekcija, ali i ostali nadležni državni organi.

Iako nemamo nameru da ovu nesreću i pritužbe građana dovodimo u direktnu vezu, postavljamo pitanje: Šta sve treba da se dogodi da bi neko strogo zabranio neprofesionalizam, nemar i "valjda neće baš mene" sistem rada koji na kraju i dovede do najgorih situacija. Nezvanično, u jeku turističke sezone, upravo gramzivost i nemar dovode do toga da, kako se šuška, pojedine agencije angažuju vozače autobusa, koji neretko u toku 48 sati za volanom provedu 36 sati.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

NAJSTRAŠNIJA PRIČA IZ AUTOBUSA SMRTI: Žena koja je poginula molila je da sedne upravo na to mesto! (VIDEO)

- U anonimnim prijavama koje je dobila turistička inspekcija tvrdi se da agencije "Helena" i "Barcino turs" imaju neprijavljene radnike, izbegavaju da plaćaju PDV, kao i da nisu platile porez na dobit za protekli period. U prijavama je navedeno da ove agencije nisu izmirile obaveze za hotele za prošlu godinu ni prema grčkom partneru. Tvrdi se i da ove dve firme međusobno razmenjuju vile kako bi se što teže ušlo u trag novcu od aranžmana - potvrdio je tada izvor Kurira.

Printskrin: Youtube/Telegraf.rs TV Printskrin: Youtube/Telegraf.rs TV

DRŽAVA KREĆE U AKCIJU: Sprema se "masakr" turističkih agencija!

Da su provere ovih turističkih agencija vršene potvrđeno je nešto kasnije i u Ministarstvu.

- Tokom prošle godine turistička inspekcija je primila 12 prijava građana protiv agencije "Barcino", i jednu protiv agencije "Helena travel". Ove godine primljene su po dve prijave protiv ovih agencija, koje su se uglavnom odnosile na finansijsko poslovanje agencija i povredu radnog prava i te prijave su prosleđene nadležnim organima. U svim slučajevima kad su se prijave putnika odnosile na neizvršenje programa putovanja i kad je kontrolom inspektora utvrđeno da su prijave bile opravdane, inspektori su preduzeli zakonom propisane mere. U kontrolama navedenih agencija pred početak zimske i letnje sezone nisu utvrđene nepravilnosti iz nadležnosti turističke inspekcije - rekli su u tom ministarstvu.

Vladimir Glišin iz agencije "Helena travel" potvrdio je tada da su nadležene inspekcije u poslednja dva meseca kontrolisale njihovo poslovanje zbog anonimnih prijava "najverovatnije zlonamernih konkurenata", dok je Vladimir Bogićević iz "Barcino tursa" potvrdio da je poreska inspekcija dva puta prošle godine kontrolisala poslovanje agencije i da nije bilo nikakavih problema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    22. jun 2015 | 16:14

    I sta da se proveri????Inspektori odu na teren a agencija za njih i porodicu obezbede letovanje i sve je o.k.Srbijo sram te bilo kad ovako funkcionises!!!!

  • Pauk

    22. jun 2015 | 13:38

    Jadani ti putnici... a jadan i taj vozac otisao da zaradi dinar... a gazda je gazda mora da radis kako ti kaze... to samo vozaci znaju kako je...

  • Goga

    22. jun 2015 | 15:55

    Putovao sam sa njima 2010 u Grcku, vodic nije znao da nam objasni gde su radnje a kamoli nesto vise..Autobus u povratku je kasnio 4h pa smo sa sve koferima na 35+° cekali i na kraju je dosao bus druge agencije kome je radilo grejanje i otkazivale kocnice..uzas! Nisam ovekivao da ce izrasti u vecu agenciju delovali su amaterski nazalost i kobno po putnike. Saucesce i brz oporavak putnicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA