PROFIL UBICE IZ GRACA: Terao ženu da nosi maramu, bio je nasilan i pristalica strožijeg tumačenja islama!

Preko Interpola, kako prenose austrijski mediji, štajerska policija pokušava da ustanovi okruženje, a Služba za zaštitu ustavnosti radi na rekonstrukciji života 26-ogodišnjeg ubice, i to, kako se ističe, u cilju potpunog isključenja verskih motiva za ovaj zločin

  • 6

Austrijska policija radi na rasvetljavanju kontakata Alena Rizvanovića, koji je u subotu posle podne svojim džipom usmrtio tri osobe i teško povredio 34 lica u pešačkoj zoni Graca, pošto postoje svedoci koji tvrde da je bio pristalica strožijeg tumačenja islama.

OVAKO JE IZGLEDAO MASAKR U GRACU: Objavljen snimak tragedije koja je zapanjila Austriju (VIDEO)

TRAGEDIJA ŽRTAVA IZ GRACA: Adis poginuo posle venčanja, njegova supruga Adisa u komi! (FOTO)

Preko Interpola, kako prenose austrijski mediji, štajerska policija pokušava da ustanovi okruženje, a Služba za zaštitu ustavnosti radi na rekonstrukciji života 26-ogodišnjeg ubice, i to, kako se ističe, u cilju potpunog isključenja verskih motiva za ovaj zločin.

Još uvek je nejasno zašto je Rizvanović koristio svoj automobil kao oružje jureći kroz centar Graca i gazeći sve pred sobom.

UBICA IZ BOSNE JE "MENTALNO NEURAVNOTEŽENA OSOBA": Saslušan osumnjičeni za masakr u Gracu

Tokom saslušanja on nije odgovorio na pitanje o motivu. Kako je tužilaštvo navelo samo je rekao da je mislio da ga neko juri, a potom je dao protivrečne izjave.

Preko Interpola austrijska policija pokušava da utvrdi s kim je Alen imao kontakt u Bosni, odakle je sa roditeljima došao kada je imao svega četiri godine u Austriju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pojedini svedoci tvrde da je Rizvanović bio naklonjen strožijem tumačenju islama, ali to policija za sada nije želela da potvrdi.

Inače u javnost je dospelo sve više informacija o nasilnoj prošlosti Rizvanovića i njegove porodice. Tako je poznato da je policija u više navrata reagovala protiv Rizvanovića zbog nasilja, a jednom je kod njega pronađena i puška.

Rizvanović se trenutno nalazi u istražnom pritvoru u zatvoru Grac-Jakomini, gde je smešten u samicu. Njega čuva veći broj čuvara kako bi se izbegao mogući napad zatvorenika, ali i mogućnost da on napadne ostale, jer još nije utvrđeno da li postoji psihičko oboljenje.

Bečki dnevnik "Kronen cajtung" ne veruje u tvrdnje da je Rizvanović zločin počinio u neuračinljivom stanju, već smatra da je sve isplanirao.

List ukazuje da je on, kada nije uspeo da pregazi jedan par izašao iz automobila i pokušao nožem da ih napadne, što pokazuje da je planirao čin unapred.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako je danas saopštilo tužilaštvo, Rizvanović tvrdi da je mislio da ga neko prati i da je zbog toga upravljao vozilo ka ljudima, za koje je mislio da ga slede.

Austrijska policija saslušala je u ponedeljak i Rizvanovićevu suprugu koja je kazala da nije ništa znala o zločinu, kao i eventualnom planiranju istog. Njegova supruga, kako danas prenose mediji, rekla je policiji da je bilo bračnih problema jer je njen suprug želeo da nosi maramu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    23. jun 2015 | 20:01

    Zasto nije ubio sebe?!

  • 23. jun 2015 | 20:17

    Nema od toga ništa,on je prvo sa autom udario u bračni par i usmrtio čovjeka a zena (ima maramu) u komi je i dalje,po meni nije to

  • BP

    23. jun 2015 | 21:49

    Da li ovim pokusavaju direktno da udare na Islam? Kakve veze ima sto je zena nosila maramu sa njegovim licnim psihičkim problemima?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA