ZBOG UBISTVA ALBANSKOG EMIGRANTA: Uhapšen Andrija Drašković u Splitu!

Draškovića traže zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija, predsednika Pokreta za ljudska prava, koji je likvidiran krajem februara 1990. godine u središtu Brisela

  • 6

Andrija Drašković uhapšen je na aerodromu u Splitu. Drašković je priveden na osnovu naloga za hapšenje koje su izdale belgijske vlasti.

Njega traže zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija, predsednika Pokreta za ljudska prava, koji je likvidiran krajem februara 1990. godine u središtu Brisela.

Drašković je prilikom ispitivanja u splitskom Županijskom sudu negirao svoju povezanost sa likvidacijom Hadrija.

Njegov advokat Željko Gulišija ponudio je sudu kauciju od 50.000 evra, ali sud je prihvatio 100.000 i da preda pasoš.

Foto: B92 Foto: B92

Andrija Drašković jedan je od istaknutijih pripadnika srpskog podzemlja, kojeg su mediji i određeni pojedinci dovodili u vezu sa organizacijom ubistva Željka Ražnatovića Arkana, ali se na suđenju pojavio tek kao svedok.

Drašković je, prema pisanju srpskih medija, krajem 2013. godine izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde je služio kaznu za ubistvo Zvonka Plećića u beogradskom restoranu Knez 2000. godine, preneo je Index.

On je bio osuđen na devet godina zatvora, no kazna mu je smanjena za dve godine i tri meseca, a mediji su izveštavali i o tome kako je 2007. godine uhapšen u Frankfurtu te prebacen u Italiju zbog antimafijaške istrage oko šverca cigareta i droge.

Drašković je ubrzo pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA