Dinkić: Srbija će čekati 800 meseci da postane član EU!

Na listama SNS i DS 60 odsto među prvih 50 kandidata čine Beograđani, dok se na listi URS najviše nalaze kandidati iz unutrašnjosti. Srbiji treba 80 meseci do punopravnog članstva u EU

  • 0

Lider URS-a Mlađan Dinkić rekao je u Kruševcu da su lideri pojedinih partija koji su se kandidovali za predsednika republike na taj način pobegli od odgovornosti.

- Sve stranke do pre nekoliko dana su imale kandidate za prvog čoveka vlade. Kako su raspisani predsednički izbori, Toma Nikolić nije više kandidat za premijera, Boris Tadić, Ivica Dačić i Čeda Jovanović takođe, i ja se pitam da li je iko od njih čitao Ustav -  kazao je Dinkić.

Postavljajući pitanje ko danas brine o regionima, Dinkić je konstatovao da na listama SNS-a i DS-a 60 odsto među prvih 50 kandidata čine Beograđani, dok se na listi URS-a najviše nalaze kandidati iz unutrašnjosti.

- Da li je Kruševcu, Kraljevu, Čačku potreban Moravski koridor? Jeste. Pa zašto ga nisu izgradili oni koji vode ministarstvo saobraćaja već četiri godine, pre ili posle roka - zapitao se Dinkić, i podsetio da se URS zalaže za ravnomerni razvoj svih regiona.

On je dodao da su evrointegracije dobre za Srbiju i da treba nastaviti tim putem, ali da EU neće rešiti naše probleme umesto nas samih.

Srbiji treba, nažalost, u najboljem slučaju 800 meseci da postane član Evropske unije, a šta ćemo do tada da radimo? Da čekamo? Da se nadamo da će oni da nam reše probleme? Pa ne može, mi nećemo da čekamo 800 meseci. Nemamo vremena da čekamo, moramo brzo da radimo - kazao je Dinkić i podsetio da je Makedonija već sedmu godinu kandidat za članstvo u EU, a da u toj zemlji mnogi životni problemi još uvek nisu rešeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA