Vučić predstavio "BeoGRAD na vodi"

Potez od Brankovog do starog železničkog mosta prema planiranom projektu će biti kombinacija poslovnog kompleksa, hotela, stambenih blokova, objekata sa umetničkim i sportskim sadržajem

  • 0

Zamenik predsednika SNS-a i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić predstavio je danas projekat "BeoGRAD na vodi", kojim će, kako je rekao, zapušteno priobalje Save u centru grada, na potezu od Brankovog mosta do starog železničkog mosta, biti pretvoreno u najlepši i najatraktivniji deo Beograda.

Vučić je tokom plovidbe brodom s novinarima istakao da je projektom "BeoGRAD na vodi" planirano izmeštanje železničke i autobuske stanice, očuvanje značajnih kulturnih objekata, ali i otvaranje novih sadržaja u skladu sa savremenim stremljenjima modernog grada.

On je naveo da će taj potez predstavljati kombinaciju poslovnog kompleksa, hotela luksuzne kategorije, stambenih blokova, objekata sa kulturnim i umetničkim sadržajem i objekata za sport i rekreaciju, uz velike zelene površine. Luksuzni kompleks će, kako je naveo, biti odvojen posebnim kanalom.

Kandidat SNS-a za gradonačelnika je rekao da postoji veliki broj investitora koji su zainteresovani za učešće u ovom projektu, ali da o tome sada ne može da govori, jer će svi morati da prođu tendersku proceduru.

- U fazi eksploatacije u ovaj projekat bilo bi uključeno najmanje 200.000 ljudi. Time bismo najvećim delom rešili problem nezaposlenosti u gradu, a od Beograda bismo napravili i veliku turističku atrakciju, ne samo za Balkan, već i za čitavu jugoistočnu Evropu. Time bi bili utrostručeni prihodi od turizma - rekao je Vučić.

On je istakao da bi, prema projektu, gradu od taksi za građevinsko zemljište trebalo da ostane 451 milion evra i da je razlika u konceptu njegovog tima i aktuelnih vlasti to što je ovaj projekat isplativ i ne zahteva zaduživanje Beograda.

Članica "Stručnog tima za Beograd" Aleksandra Vučića, Jasmina Kojić Mićić, navela je da projekat "BeoGRAD na vodi" može da bude realizovan za osam godina. Ukupna površina izgrađenih objekata, prema njenim rečima, trebalo bi da bude 1,8 miliona metara kvadratnih, a njihova tržišna vrednost, prema sadašnjim cenama, trebalo bi da iznosi više od četiri milijarde evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA