AMERIKANCI BESNI NA PRIŠTINU: Evo šta su kosovski političari juče uradili i navukli bes Vašingtona

"Mi smo duboko razočarani rezultatima glasanja u skupštini. Taj rezultat je prepreka za evroatlanske aspiracije Kosova"

  • 15

Američka ambasadorka u Prištini Trejsi Džejkobson izjavila je da su SAD duboko razočarane što kosovski parlament nije usvojio amandmane koji "otvaraju put" za osnivanje Specijalnog suda.

Džejkobson je, u izjavi za prištinski dnevnik "Zeri" precizirala da ono što je u petak pokazao kosovski parlament predstavlja prepreku za evroatlanske namere Kosova.

Ona je ponovila da američka Vlada neće blokirati nastojanja zemalja koje nisu priznale Kosovo da UN formiraju Specijalni sud.

"Mi smo duboko razočarani rezultatima glasanje u skupštini. Taj rezultat je prepreka za evroatlanske aspiracije Kosova. Kao što smo ranije rekli, zbog neosnivanja Specijalnog suda, Vlada SAD neće više blokirati pokušaje zemalja koje nisu priznale Kosovo da se osnuje tribunal u OUN", rekla je Džejkobson za dnevnik "Zeri".

Kosovski parlament u petak nije usvojio ustavne amandmane koji bi omogućili usvajanje zakona o formiranju specijalnog suda za zločine koje je počinila takozvana Oslobodilačka vojska Kosova, pošto nije obezbeđena neophodna dvotrećinska većina. "Za" amandmane je glasalo 75 poslanika od neophodnih 82, sedam je bilo protiv, a dvoje uzdržano od ukupno 116 prisutnih poslanika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анти Антифа

    27. jun 2015 | 09:59

    Убило се како су бесни.За све злочине над Србима су криве САД као налогодавац,финансијер и извршитељ агресије 1999 и окупирање територије Србије као и кршење рехолуције 1244 УН и Кумановског споразума

  • VESNA

    27. jun 2015 | 10:23

    Ameri ljuti, Ameri ovo, Ameri ono...briga me sta oni misle. Nek se nose!

  • Dragan

    27. jun 2015 | 11:21

    Ameri su jaki samo sa malim drzavama. Gde su kada treba da se suprostave Rusima ili Kinezima? Onda guraju jadnu i nesposobnu EU. Zasto ove jadne izbeglice iz Libije Egipta Sirije itd gde su Ameri podrzavali i naoruzavali islamiste ne prime u SAD?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA