AVONI NAPRAVILI SRPSKU ZASTAVU NA NEBU: Danas je ovaj grad slavio, a evo i zašto (FOTO)

Mislim da su naredna dva dana praznik za Srbiju i Zaječar. Sutra ćemo širom Srbije slaviti Vidovdan, a u Zaječaru je danas "mostovdan" zbog toga što se reč drži - poručila je potpredsednica Vlade

  • 10

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, otvorila je danas novoizgrađen most u Zaječaru, u naselju Kotlujevac, koji povezuje to naselje sa centralnim delom grada.

- Onako kako smo obećali, tako smo i uradili. Most je završen do Vidovdana. Držimo se rokova i kvaliteta, što je veoma važno. Zaječar sada ima novi i bezbedan most - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da se danas u Srbiji gradi deset puta više i poručila da rad, marljivost i poštovanje rokova i obećanja pokazuju kako u ovoj zemlji može da se radi.

- Mislim da su naredna dva dana praznik za Srbiju i Zaječar. Sutra ćemo širom Srbije slaviti Vidovdan, a u Zaječaru je danas "mostovdan" zbog toga što se reč drži - poručila je Mihajlović.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Aleksandar Stojanović Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Aleksandar Stojanović

Potpredsednica Vlade otvorila je novi most u prisustvu gradonačelnika Zaječara Velimira Ognjenovića i predsednika Skupštine grada Saše Mirkovića, a tokom presecanja vrpce most su nadletala tri mala aviona koja su na nebu ostavila trag srpske zastave.

- Danas smo pored svega što se dešavalo u prethodnom periodu otvorili most kako smo i obećali, pošto je rok bio da se most otvori do Vidovdana - rekao je Mirković.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Aleksandar Stojanović Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Aleksandar Stojanović

On je zahvalio Vladi i potpredsednici Vlade zorani Mihajlović na podršci i poželeo građanima Zaječara da most dugo koriste.

Vršilac dužnosti direktora JP "Putevi Srbije", Zoran Drobnja,k je istakao da je most napravljen po novoj tehnologiji, od prenapregnutog betona, sa užadima i dodao da će moći da se koristi narednih 50 godina.

Novi most na Crnom Timoku zamenio je stari most koji je napravljen pre oko 70 godina. Projektovan je na nov način, odnosno bez stubova u vodi, dug je 68 metara i ima obalne pilone visine 6,4 metara.

Radovi su započeti u oktobru prošle godine, finansirao ih je Grad Zaječar u vrednosti od 137 miliona dinara, a izvođač je kompanija "MBA Miljković".

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Aleksandar Stojanović Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Aleksandar Stojanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lela

    27. jun 2015 | 23:06

    Prelep ples na nebu danas su ostavili avioni iznad našeg grada.Bilo je stvarno veliko iznenađenje i pamtiće se po lepom mostu koji će građani svakoga dana prelaziti.

  • milena

    27. jun 2015 | 23:02

    Bilo je fantastično.

  • Zoki

    27. jun 2015 | 17:06

    Bas je bilo neocekivano. Jako lep prizor,sve je bilo na visokom nivou.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA