HOĆETE DA RADITE U KANADI? Evo čega treba da se čuvate!

- Sve mi je postalo sumnjivo kad mi je "Vestern junion" vratio novac koji sam uplatio jer su posumnjali u prevaru - kaže Nenad Stanković iz Leskovca

  • 2

Ukupno 34 kandidata prijavilo se pre skoro godinu dana za rad u Kanadi i to preko jedne beogradske firme. Svi oni uplatili su agenciji po nekoliko hiljada evra ali su prevareni.

Najviše su se javljali za poslove konobara, farmera i kamiondžija.

TRAŽE SRBE U KANADI: Evo koja zanimanja su im zanimljiva!

Nenadu Stankoviću iz Leskovca koji je takođe uplatio novac agenciji sve je postalo sumnjivo.

- Sve mi je postalo sumnjivo kad mi je "Vestern junion" vratio novac koji sam uplatio jer su posumnjali u prevaru. Kada sam pozvao vlasnika firme, molio me je da ne pričam ostalima i da mu dam sat-dva da nešto pokuša. Međutim, pasoši su nestali zajedno sa ostalom dokumentacijom koju smo mu dali. On tvrdi da je sve to poslao u Varšavu na viziranje, a kanadska ambasada za odobravanje radnih viza za bivšu SFRJ je u Beču - rekao je Nenad.

fOTO: Images_of_Money / Foter / CC BY fOTO: Images_of_Money / Foter / CC BY

U čudu je i pedesetak građevinaca koji su se pre nekoliko dana okupili na Beogradskoj autobuskoj stanici kako bi krenuli u Finsku.

- Ni autobusa, ni organizatora, kome je bio isključen telefon. Dali smo mu 1.800 dinara za proveru pasoša i 30 evra za put. Trebalo je da ostanemo šest meseci, obećana je satnica od 10 evra, radili bismo i kao pomoćnici keramičara - rekao je Marko Jovanović iz Beograda.

Dvojica organizatora prijavljeni su i policiji.

- Prijavili smo sve policiji u Beogradu, gde su nam rekli da ne mogu ništa iako smo im dali njegov JMGB i adresu -  kaže Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragon

    29. jun 2015 | 12:58

    Cim je 30 evra put za Finsku tu je odmah nesto sumnjivo

  • топлистанадреалиста

    29. jun 2015 | 18:58

    Чувајте се свега, ако немате пријатеље, фамилију или познанике можете да на.ебете.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA