SKANDAL: Vulgarni VICEVI u knjizi za SRPSKE mališane?!

Zabrinuta mama koja je kupila "dečju knjigu" s namerom da njeno dete kroz nju nauči da čita latinicu, postavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama

  • 18

Knjiga za decu "Šale za male" zabrinula je roditelje širom Srbije.

Ova zbirka viceva, namenjenih mališanima, sadrži lascivne šale koje, prema mišljenju roditelja, nikako nisu za decu.

ZIBANJ U LEVOM POČUČNJU ODLAZI U PROŠLOST? Ukida se skandalozna knjiga za fizičko?!

Zabrinuta mama koja je kupila "dečju knjigu" s namerom da njeno dete kroz nju nauči da čita latinicu, postavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama.

Komentari na sadržaj knjige napisane za najmlađe su većinom negativni. Pojedini misle da "za male" nije baš najbolja definicija, a neki se pitaju da to nije možda "male" na engleskom (muškarac).

"Ja sam morala tu "Knjigu viceva za decu " da sakrijem. Ćerka me pitala: "Šta znači ovo ili ono"?! Kad sam počela da čitam, umalo me kap nije strefila", kaže jedna od komentatorki ispod fotografije jednog od spornih viceva.

Knjigu je izdala Izdavačka agencija "Riznica", sa kojom je redakcija "24 sata" pokušala da stupi u kontakt, ali bezuspešno. Izdavač Aleksandra Bucalović ni posle nekoliko pokušaja nije odgovorila na pozive.

Izdavanje neprimerenih sadržaja u knjigama za decu predstavlja ozbiljno kršenje zakona, ali za sada se niko od nadležnih nije oglasio povodom ovog skandala.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    30. jun 2015 | 16:34

    To kao nije u redu a u redu je kada se po svim američkim filmovima psuje do besvesti . I kada ih naša televizija pusta na veliko . I kada na kablovskoj pustaju porniće a bili su i na lokalnim kanalima . Pa ovo je bezazlena šala u odnosu na ono što deca svaki dan gledaju na ovu našu bednu televiziju .

  • Nja

    30. jun 2015 | 16:19

    Axaxaxaxaxaxaxaxaxa ok nije za decu, ali meni je top vic!! :)))

  • Невена

    30. jun 2015 | 19:13

    Ваљда се дјеци прво купују словарице,и БУКВАР,а књиге и сликовнице се узимају у библиотекама(сходно њиховом узрасту),или по препоруци,а не овако...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA