TUNIS UVEO VANREDNO STANJE: Šta će biti sa srpskim turistima?

Vanredno stanje je privremeno i daje vladi više fleksibilnosti, a vojsci i policiji više ovlašćenja, dok istovremeno ograničava pravo na javna okupljanja

  • 31

Predsednik Tunisa Beži Čaid Esebsi proglasio je danas vanredno stanje, nakon napada islamskih militanata na turiste na plaži u letovalištu Sus, kada je ubijeno 38 stranih turista, uglavnom Britanaca, objavila je tuniska agencija TAP.

Pozivajući se na saopštenje iz kancelarije predsednika, agencija navodi da je vanredno stanje privremeno daje vladi više fleksibilnosti, a vojsci i policiji više ovlašćenja, dok istovremeno ograničava pravo na javna okupljanja, navodi Rojters. Još uvek nije poznato šta će biti sa brojnim srpskim turistima, koji se u Tunisu nalaze na letovanju i kako će se i kada vratiti u Srbiju.

DVOJICA DŽIHADISTA NA SLOBODI U TUNISU: Učestvovali su u masakru na plaži i NEGDE SU SE SAKRILI!

U Tunisu je vanredno stanje poslednji put bilo na snazi 2011. godine, tokom pobune protiv autokratskog vladara Zine El-Abidine Ben Alija.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NOVI SNIMCI MASAKRA U TUNISU: Vrisak, panika na plaži, leševi u hotelu!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tuniske vlasti su već pojačale bezbednost nakon napada u Susu izvedenog 26. juna, pa su u hotele i plaže obezbeđivali naoružani policajci.

Za napad u Susu je odgovornost preuzela Islamska država.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djordje

    4. jul 2015 | 17:54

    Na dan njihovog odlaska Srpska vlada je slala avion po one koji su hteli da se vrate i koji su bil tamo jos kad se sve dogodilo? A sad jel oh neko tuko da idu? Sve normalne vlade bi vec dan posle takvog atentata upozorile svoje gradjane da ne idu il da idu al na svoju odgovornost? Sta sad hocemo li ponovo slati avion o trosku ovog jadnog naroda?

  • Peca Stalone

    4. jul 2015 | 16:46

    Idemo jos veci popusti ,svi u Tunis na moreeeeee

  • Dekile

    4. jul 2015 | 16:46

    Ne trebaju ni da se vracaju cim su imali veliku zelju da odu tamo, a znali su kakva je situacija, retardi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA