VARUFAKIS: Ponuda sklonjena sa stola? Ne budite smešni!

- Očekujem da ćemo imati sporazum u ponedeljak. I on neće zavisiti od toga da li većina glasa ''da'' ili ''ne'' na refrendumu - rekao je Varufakis

  • 3

Grčki ministar finansija Janis Varufakis izjavio je da očekuje sporazum sa međunarodnim kreditorima u ponedeljak, bez obzira na ishod referenduma u Grčkoj dan ranije.

- Očekujem da ćemo imati sporazum u ponedeljak. I on neće zavisiti od toga da li većina glasa ''da'' ili ''ne'' na refrendumu - rekao je Varufakis za nemački list "Frankfurter alemajne sontagscajtung".

- Ne slušajte one koji kažu da je ponuda sklonjena sa stola - naravno da je ona i dalje tamo, jer to je ono što oni žele - kazao je Varufakis, a preneo Rojters.

Grčki ministar finansija je, takođe, kritikovao svog nemačkog kolegu Volfganga Šojblea.

Grčka će se sutra izjašnjavati o prihvatanju ili odbijanju uslova međunarodnih kreditora, a premijer Aleksis Cipras pozvao je građane da zaokruže "ne" u cilju postizanja boljeg sporazuma.

- Gospodin Šojble je jasno stavio do znanja 2012. da bi više voleo ''Gregzit'' (izlazak Grčke iz evrozone) - dodao je Varufakis.

Cipras je rekao da su kreditori dali "bolje ponude" onda kada je saopšteno da će biti održan referendum.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot #1

    4. jul 2015 | 18:43

    Nema od toga nista! Za zapadnjaka I mmf samo je lova bitna, ako nema love nema ni dogovora. Masonska bagra!

  • XXMilorad

    4. jul 2015 | 18:39

    Treba izaci ,bice lakse nego ostati,drugo evropa pravi potrebne robove ne da pomogne ili da igra postenu igru,samo ucjene i stetne obaveze.

  • Komandant Mark

    6. jul 2015 | 17:27

    Koji smesni likovi.kad neznaju ma pitaj narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA