PARTIZANSKIM PESMAMA PREKIDALI HIMNU RS: Incident na proslavi godišnjice Bitke na Kozari! (VIDEO)

Aktivista iz Banjaluke Dražen Crnomat potvrdio je za Al Džaziru da je šest osoba legitimisano, a da su jednog od njih, koji je snimao događaj, policajci izdvojili sa strane i "naterali da sve izbriše sa kamere"

  • 23

Nekoliko osoba koje su došle na obeležavanje 73. godišnjice Bitke na Kozari, udaljeno je sa ceremonije, u pratnji policije, jer su tokom izvođenja himne Republike Srpske, pevali partizanske pesme, preneo je portal Buka.

I MI IMAMO ŽRTVE: Sećamo se 3.500 zaklanih Srba oko Srebrenice i 800 dece koja su ostala bez roditelja!

Aktivista iz Banjaluke Dražen Crnomat potvrdio je za Al Džaziru da je šest osoba legitimisano, a da su jednog od njih, koji je snimao događaj, policajci izdvojili sa strane i "naterali da sve izbriše sa kamere".

On je rekao da je policija bila korektna.

Informaciju je na svom Tviter nalogu podelio i analitičar Srđan Puhalo, koji je rekao da mu nisu poznate sve okolnosti događaja.

Bitka na Kozari počela je 10. juna 1942. godine i trajala je 27 dana. U njoj je blizu 11.000 Nemaca, uz podršku 20.000 ustaša i domobrana, vodilo ofanzivu protiv svega oko 3.000 partizana.

Goloruki narod spasavao se u zbegovima. Neke partizanske jedinice probile su obruč, ali puno naroda i boraca nije uspelo da se izvuče. Oni koji nisu pobijeni, odvedeni su u koncentracione logore, mahom u Jasenovac i Staru Gradišku.

Prema ustaškim i nemačkim dokumentima, u kozaračkoj ofanzivi je zarobljeno 68.000 ljudi.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    6. jul 2015 | 15:04

    Deda se moj borio na Kozari!Pobio je vise ustasa i nemaca nego svi cetnici zajedno, nosilac dva ordena. I ako se danas partizanski pokret omalovazava, serviraju se neke nove price, legalizuje cetnicki pokret ja samo mogu da dodam DA SAM PONOSAN NA SVOG DEDU KOJI JE OTISAO DA SE BORI ZA SVOJ NAROD I ZEMLJU!!! Toliko od mene, verovatno ce biti minusa na komentar ali ja se ne stidim.

  • Дадо РС Данило

    5. jul 2015 | 19:04

    Довољно је рећи алђазира,и зна се ко стоји иза тога.Гдје ли су они упитници да питају нешто што им није јасно?

  • Saskatchewan29

    5. jul 2015 | 20:40

    И нека су!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA