≫ 

EVO ŠTA UBIJA SRPSKU DECU: Poslednji zapis Dobrice Ćosića ostaviće vas bez reči!

- Privremenost svega, to je opšte stanje. Nema se ni prošlost ni budućnost. Postoji samo sada. Danas. Noćas. Ko zna šta će biti sutra - kaže Dobrica Ćosić u svom poslednjem zapisu

  • 42

Dobrosav - Dobrica Ćosić (Velika Drenova, 29.12. 1921. - Beograd, 18. 5. 2014) bio je srpski književnik, akademik i političar koji je od 1992. do 1993. godine bio prvi predsednik Savezne Republike Jugoslavije.

Ovo je njegov poslednji zapis.

NIKAD OTKRIVENA ISTINA: Kako je Dobrica Ćosić pokušao da izvrši samoubistvo

MAJKA GA JE ŠTITILA SVOJIM TELOM, OTAC PREKORAVAO: Svi znamo ko je Momo Kapor, ali ne i teško detinjstvo koje ga je obeležilo!

- Besplatno školovanje garantovano je samo u osnovnim i srednjim školama. Visoko obrazovanje se plaća osim za izuzetne.

Time se ozbiljno utiče na stvaralački potencijal mlađih generacija. Mladi nemaju uslova ni da se zaposle sa svršenom školom, ni da zasnuju brak i porodicu. U Srbiji živi nekoliko desetina hiljada neoženjenih mladih ljudi. 

Nova civilizacija i urbanizacija, seksualna revolucija, moda kao socijalni ideal do srži bića prožela je devojke. Beže iz sela i malih varoši. Svi beže  u Beograd. Srbija postaje mastodontski Beograd. 

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Privremenost svega, to je opšte stanje. Nema se ni prošlost ni budućnost. Postoji samo sada. Danas. Noćas. Ko zna šta će biti sutra.

Problem mladog čoveka i mlade žene, mladića i devojaka, i onog koji se krsti adolescencijom internacionalna je pojava u svim evropskim narodima. Radikalno se promenio mentalitet mladog sveta. Ta promena je toliko radikalna da više ne može da se govori o nacionalnom identitetu.

Jaz između očeva i dece ima totalan sadržaj. Stari se mrze zato što se od njih zavisi i živi. 

Težnja za izuzetnošću vidi se najviše na estradi. Zabava i seks, odnosno pornografija, najopštije su preokupacije, ne samo adolescenata, nego i tridesetogodišnjaka. 

Moderna muzika služi svojom besnom bukom da onemogući smisleni razgovor i izaziva mlade samo na telesnu komunikaciju.

Foto: flickr/Julie Edgley Foto: flickr/Julie Edgley

Mladići i devojke ćute i đuskaju erotizovano po svu noć, razgovaraju telima i dodirima kao crnci u Zapadnoj Africi.

Noć se završava seksom Noćni život mladog naroda Srbije razara biološku, mentalnu i psihičku strukturu mladog sveta.  Taj mladi narod postaje žrtva ove civilizacije.

Nezaposlenost, zavisnost od roditelja odsustvo perspektive. Polovina školovane omladine želi da ode u svet. Zadržava ga ekonomska kriza, nesigurnost zaposlenja. 

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blade

    6. jul 2015 | 11:00

    Istina,od reči do reči..ali nažalost teško je nešto promeniti bez promena u društvu i sistemu..ko može da menja njega je briga jer se bave glupostima a ko bi hteo i mógao nije u prilici da nešto uradi a život je kratak..

  • Tale

    6. jul 2015 | 10:59

    To što on napisa,znamo svi.

  • Čukče

    6. jul 2015 | 11:03

    Pa ko nam kaže! On je jedan od tvoraca tog beznađa, Titov i Miloševićev potrčko, kalemarski kalfa po obrazovanju a akdemik(1?) tvrda struja iz takozvane SANU, ložio narod na najcrnji nacionalizam, a onda glumio demokratu, kad ga je Milošević otkačio! Dokle ćemo da zaluđujemo omladinu ovakvima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA