PUTIN IMA SUPERORUŽJE ZA RAT: Možemo da uništimo svakog neprijatelja!

- Sistem će ciljati neprijateljske taktičke, strateške i letelice na nosačima kao i svu elektronsku opremu i ugušiti delovanje vojnih satelita - objasnio je zamenik šefa ruske Radio-elektroničke tehnološke grupe

  • 45

Rusija se pohvalila novim tehnološkim otkrićem koji će predstavljati veliki napredak u ratovanju. Oružane snage Vladimira Putina će moći da unište neprijateljske vojne satelite i "isključe" protivničko naoružanje.

OVIM MODERNIM ORUŽJEM PUTIN ĆE KONTROLISATI ZAPAD: Protivraketni sistemi mu ne mogu ništa!

Novi sistem će prigušiti i onemogućiti sisteme navođenja krstarećih raketa sa Zapada i drugog visoko-preciznog naoružanja. Idejni tvorci ovog sistema navode kako je reč o "potpuno novom sistemu elektronskog ratovanja" koji se može postaviti na sve vrste vozila - od kopnenih preko vazdušnih do vodenih.

- Sistem će ciljati neprijateljske taktičke, strateške i letelice na nosačima kao i svu elektronsku opremu i ugušiti delovanje vojnih satelita - objasnio je Juri Majevski, zamenik šefa ruske Radio-elektroničke tehnološke grupe (KRET).

Dodaje kako novi oružani sistem neće biti postavljen na satelite jer je to zabranjeno međunarodnim zakonima koje Rusija poštuje. Neslužbeno predstavljanje novog ruskog superoružja dolazi baš u vreme kada su odnosi Zapada i Rusije na najnižem nivou od pada Sovjetskog saveza i kada se strahuje od novog hladnog rata.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vladimir Putin je često investirao u obnavljanje vojne moći koja je kaskala za Zapadom od kraja sovjetske ere.

Nova tehnologija će "u potpunosti prigušiti komunikaciju, navigaciju i traženje meta kao i korišćenje visoko-preciznog oružja", objasnio je Majevski, ali nije otkrivao više detalja.

Dodaje kako će se sistem zapravo koristiti za gašenje neprijateljskog naoružanja.

- Trenutno ga testiramo u našim radionicama. Do kraja godine, komponente sistema bi trebalo da napuste fabrike i da budu prebačene na testne poligone - zaključio je Majevski.

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toya

    6. jul 2015 | 12:16

    Nije to armija Vladimira Putina, već armija Ruske Federacije!

  • A Chicha.

    8. jul 2015 | 00:01

    Poštujete međunarodne zakone koji vas sankcionišu,aj ne pričaj,Rasturi Bagru zapadnjačku u kojoj se nezna ko koga ebe.

  • Mioljub

    6. jul 2015 | 12:46

    Amerika zna da ovo nisu prazne price inace bi vec zapocela 3 svetski rat Zar ljudi nisu svesni kakva opasnost preti od sjedinjenih americkih drzava zar zatvaraju oci kao sto su radili pred hitlerom zar covecanstvo mora da prolazi ponovo ratnu golgotu. zar nije bolje da se ceo svet ujedini u osvajanju kosmosa i drugih planeta. Koliko je ljudska glupost aktuelna u svetu. Samo da se preoru africke pustinje bilo bi mesta za jos 8 milijardi ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA