Evo gde usred Srbije možete da uživate u VRELIM BRAZILSKIM igračicama! (FOTO)

Vrnjački Karneval danas zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču i Exit je najveća turistička manifestacija u Srbiji

  • 0

Ove godine 11. po redu Međunarodni Vrnjački karneval od 12. do 19. jula okupiće do sada najveći broj učesnika iz zemlje i inostranstva.

Prvi "Međunarodni Vrnjački karneval" održan je 2005. godine i objedinio je preko 40 različitih zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija.

Centralno dešavanje Vrnjačkog karnevala, je velika Međunarodna karnevalska povorka, koja je 2005. godine okupila 34 karnevalske grupe iz zemlje i inostranstva.

Karnevalska povorka je brojala preko 1.500 učesnika.

Već tokom drugog karnevala formira se i dečija karnevalska povorka, a Vrnjački Karneval postaje član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).

Vrnjački Karneval danas zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču i Exit je najveća turistička manifestacija u Srbiji i svakako predstavlja krunu dešavanja tokom sezone.

Foto: Promo Foto: Promo

Vrnjačka Banja tokom osam dana u julu mesecu postaje jedna velika scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, izložbi, koncerata, pozorišnih predstava, sportskih dešavanja, a svakako je centralni događaj karnevala Velika međunarodna karnevalska povorka.

Veliki broj karnevalskih grupa iz celog sveta garantuje dobru zabavu i provod tokom ovih dana.

Od 12. - 19. jula, karneval će okupiti preko 2.500 učesnika, kako domaćih, tako i iz zemalja bivše Jugoslavije, zatim iz Brazila, Kube, Rusije, Rumunije, Bugarske, dok će oko 300.000 posetilaca uživati u ovoj manifestaciji.

Foto: Promo Foto: Promo

- Mogu da najavim odličnu zabavu raznolikog sadržaja sa preko 80 dešavanja. Koncerti Zdravka Čolića, Goce Tržan, Bojana Marovića, Kerbera, Osvajača, Topalka, Merime Njegomir, Nade Topčagić su samo neki od sadržaja koji će okupirati pažnju prisutnih. Svakako centralni događaj karnevala je Velika međunarodna karnevalska povorka koja će se održati 18. jula sa početkm u 20 časova dok je povorka za najmlađe rezervisana za 15. juli sa početkom u 19 časova. Posebna atrakcija će biti Karnevalske grupe iz Brazila i Kube sa atraktivnim plesačicama kao i 30 Kozaka iz Rusije sa Azovskog mora - kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije i dodaje da ćete kao i prethodnih godina naići na topao doček domaćina i karnevalsko raspoloženje koje će vam omogućiti da sve probleme ostavite po strani.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA