NIJE NJUZ: Rusija izdala priručnik za pravljenje SELFIJA!

- Kul selfi bi mogao da vas košta života - naveo je ruski ministar unutrašnjih poslova u novom priručniku koji sadrži brojne savete i upozorenja o tome kako se ne treba fotografisati

  • 3

Ruska policija je danas pokrenula kampanju senzibilizacije javnosti s ciljem da objasni ljudima kako da bezbedno naprave selfi. Akcija je osmišljena nakon što je prošle godine oko 100 ljudi povređeno, a nekoliko desetina poginulo zauzimajući opasne poze prilikom fotografisanja.

PRAVITE SELFIJE? Kada vidite šta se njima dogodilo prilikom slikanja, nećete više. NIKADA! (FOTO)

- Kul selfi bi mogao da vas košta života - ističe ruski ministar unutrašnjih poslova u novom priručniku koji sadrži brojne savete i upozorenja.

Jedan od njih - da "selfi sa oružjem ubija - podseća na nedavni slučaj 21-godišnje Moskovljanke koja je nehotice sebi ispalila metak u glavu dok je pravila selfi s pištoljem u ruci.

A to je bio tek samo jedan u nizu "nesreća zbog selfija".

Foto: Fejsbuk Foto: Fejsbuk

Početkom godine, dva mladića su se digla u vazduh dok su se slikala sa ručnom bombom. Mobilni telefon sa selfijem je preživeo eksploziju kao dokaz njihovog nepromišljenog čina.

Nekoliko meseci kasnije, jedan tinejdžer u oblasti Rjazan poginuo je od strujnog udara dok je pokušavao da napravi selfi na železničkom mostu.

Ceo Pionir gleda u ove navijačice Partizana, a one prave selfi! (FOTO)

- Na žalost, primetili smo da broj nesrećnih slučajeva, izazvanih od strane ljubitelja selfija, u poslednje vreme neprestano raste - izjavila je pomoćnica ministra unutrašnjih poslova Jelena Aleksejeva.

Foto: break.com Foto: break.com

Ona je navela da je od početka godine zabeleženo blizu 100 slučajeva povreda kao i nekoliko desetina smrtnih slučajeva.

- Problem zaista postoji i dovodi do veoma neželjenih posledica - istakla je Aleksejeva.

- Pre nego što neko napravi selfi, trebalo bi da razmisli o tome da trka za što većim brojem "lajkova" može da ga odvede u smrt i da bi njegova poslednja ekstremna fotografija mogla da bude posthumno objavljena - zaključila je ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • John

    7. jul 2015 | 21:13

    Vecu glupost od tog tzv selfija davno ne vidoh! A tek lajk, pa to bi trebalo zabraniti u nasem recniku. Samo jos jedna zapadna budalastina

  • ja

    21. avgust 2015 | 04:15

    Smesno mi sto je tema o zapadu i nekim glupim stranama"progresa",ozapadnjavanja..A onda pogledam vase nadimke/imena,Jovan i John..Mislimo o tome..

  • Jovan

    16. jul 2015 | 21:38

    najbolje ceo život da nam ograniče na zakone i da možemo živeti samo jednu tuđu ideju. Ako neko hoće da se slika na neboderu znači da je prihvatio rizik mogućeg pada sa istog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA